Άλλαξε η τύχη, γεννούν και τα κοκόρια του Μαρινάκη - Νο 2

Προσέξτε γιατί συμβαίνουν περίεργα πράγματα και δεν είμαι μόνο εγώ που δίνω σημασία στην εξέλιξη των γεγονότων: είναι και άνθρωποι μέσα στον Ολυμπιακό, όπως και στο μεγαλύτερο κομμάτι του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

Άλλαξε η τύχη, γεννούν και τα κοκόρια του Μαρινάκη - Νο 2

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Ολυμπιακός είχε πάει να παίξει τα 2 πιο κρίσιμα ματς της χρονιάς -όταν «έκαιγε» η μπάλα- με μπλε φανέλα στην Τούμπα και στην Άρσεναλ, τα 2 κολλητά εκτός έδρας στα οποία έγραψε με τις νίκες του ιστορία.

Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και το 2015! Μόνο η σειρά των 2 αγώνων ήταν αντίστροφη, δηλαδή μέσα σε λίγες μέρες είχε να παίξει με την Άρσεναλ στο Λονδίνο και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πήγε και στα 2 ματς με μπλε φανέλα κι έκανε 2 «κολλητά» διπλά! Στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 στο Λονδίνο Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3, στις 4/10 στην Τούμπα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2.

Να συμπληρώσω ότι και στη μεγάλη πρόκριση ο Ολυμπιακός επί του Άγιαξ το 1983, όπου γκρεμίστηκε το ΟΑΚΑ και πολλοί παίκτες εκείνης της περιόδου μου έχουν πει ότι τέτοια ατμόσφαιρα δεν έχει ξαναϋπάρξει, φορούσε η ομάδα μπλε φανέλα.

Και μπλε φανέλα φορούσε ο Ολυμπιακός όταν είχε κάνει τη μεγάλη πρόκριση επί της Μονακό στη Γαλλία, με το γκολ του Βαΐτση το 1992.

Υπάρχουν στον Ολυμπιακό άνθρωποι που δίνουν προσοχή στα σημάδια.

Στο τέλος Αυγούστου δημοσίευσα ένα θέμα στο «ΦΩΣ» και στο "fosonline" μετά, με τίτλο «Άλλαξε η τύχη, γεννούν και τα κοκόρια του Μαρινάκη»! Έγραφα όλα τα δεινά από τα οποία είχε περάσει ο Ολυμπιακός και προσωπικά ο Μαρινάκης τα προηγούμενα 2 χρόνια, με όλο το... σύμπαν να έχει πέσει πάνω από το κεφάλι του και να φαίνονται τα πράγματα μαύρα. Σημείωνα όμως ότι όλα άλλαξαν και ότι τα σημάδια φαίνονταν πολύ καλά για τη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ χάνει τον προπονητή των τίτλων του, τον Λουτσέσκου, αποκλείεται από την Ευρώπη νωρίς και χάνει τα λεφτά της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός προκρίνεται και εξασφαλίζει 35 εκατ. ευρώ. Ο Μαρινάκης είχε δει τη ΝΔ να νικά στις εκλογές και τον ίδιο να κερδίζει στον Δήμο Πειραιά. Του βγαίνει τρομερή η μεταγραφή του «γέρου», όπως έλεγαν τον Βαλμπουενά, του βγαίνει και ο «φυλακόβιος», όπως έλεγαν τον Σεμέδο. Και ενώ κυνηγούσε τον Μπεργκ που δεν ήθελε να έρθει, του βγήκε δέκα φορές καλύτερος ο Ελ Αραμπί, ενώ ο Μπεργκ δεν τράβηξε φέτος.

Και πέφτει ο Ολυμπιακός με την ομάδα του Μπεργκ, την Κράσνονταρ, και προκρίνεται ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί και χάλια τον Μπεργκ!

Προσέξτε τώρα το «Άλλαξε η τύχη, γεννούν και τα κοκόρια του Μαρινάκη, Νο 2». Ο Μαρινάκης παίρνει και το "Mega". Ο Ολυμπιακός πουλάει τον Ποντένσε με ένα αδιανόητο ποσόν για τα ελληνικά δεδομένα. Καλά έκανε και τον έδωσε κι ας αποδυναμώθηκε. Βρέθηκε λοιπόν με τρομερά λεφτά: πάνω από 25 εκατ. ευρώ από τη μεταγραφή συν 35 εκατ. από το Τσάμπιονς Λιγκ, σύνολο 60 εκατ. ευρώ φέτος μόνο από αυτά τα δύο γεγονότα!

Κι ενώ έχει το πρόβλημα με την πτώση του Μασούρα και το κράξιμο από τον κόσμο για τον παίκτη («Αφήστε ήσυχο τον Μασούρα» ανέφερα σε θέμα μου πριν από το ματς με την Άρσεναλ), πάει και κάνει διπλό στην Τούμπα και στην Άρσεναλ, με το γκολ της πρόκρισης να το φτιάχνει ο Μασούρας!

Αμ το άλλο; Φεύγει ο Γκερέρο και έρχεται ο Χασάν. «Ποιος Χασάν;» έλεγε πολύς κόσμος (και εμένα δεν μου αρέσει αυτός ο παίκτης), αλλά με το που επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Χασάν από κακή σεζόν, φέτος αναγεννάται και λυτρώνει τον Ολυμπιακό με κρίσιμα γκολ του!

Εδώ μιλάμε για ικανότητα προπονητή, παικτών, διοίκησης, αλλά και για «ούριο άνεμο». Πέρσι ο Ολυμπιακός έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Θυμηθείτε τι έγινε με τη Λαμία πέρσι στο Κύπελλο και τι έγινε με τη Λαμία φέτος. Το καλύτερο παράδειγμα αντιδιαστολής γκαντεμιά-τύχη.

Βρίσκει και την μπαγαποντιά του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη ο Ολυμπιακός φέτος κολλάει στον τοίχο τον αντίπαλό του και του δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Αφαίρεση βαθμών, ηθικά έκθετος και ναυαγισμένη επένδυση 10 εκατ. ευρώ στην Ξάνθη...

Δείτε τι έγινε και στην Άρσεναλ. Πάει ο Ολυμπιακός με χίλια δυο προβλήματα, ελλείψεις, κουρασμένος από το ματς της Τούμπας και με το εις βάρος του 0-1 από το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης». Και καταφέρνει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή με έναν εκπληκτικό και περιπετειώδη τρόπο! Στο τέλος της παράτασης κάνει το 1-2, καίγεται το Νέο Φάληρο -απ’ όπου έβλεπα το ματς- και στις καθυστερήσεις παθαίνουν όλοι σοκ, νομίζοντας ότι ο Ομπαμεγιάνκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Ένα γκολ που δεν χανόταν, αλλά χάθηκε... Λίγο μέσα από το δοκάρι το σουτ του Ελ Αραμπί στο τέλος, λίγο έξω από το δοκάρι το σουτ του Ομπαμεγιάνκ στο τέλος. Γεννάνε και τα κοκόρια, λέμε!

Αναδεικνύεται ως αποκάλυψη ένας τρομερός Τσιμίκας (θα φέρει λεφτά κι αυτός), δίνει ο Ολυμπιακός τον Κούτρη και αφού φεύγει ο Κούτρης, που ήταν το «μπακ απ» του Τσιμίκα, τραυματίζεται σοβαρά στην Ισπανία όπου πήγε να παίξει!

Ακόμα και η πανδημία θα ανοίξει την ψαλίδα στο οικονομικό μεταξύ του Ολυμπιακού και των αντιπάλων του. Διότι ο Ολυμπιακός έχει σταθερά έσοδα μεγάλα από το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπουλήσει σε τιμές πεσμένες για να μην έχει πρόβλημα με το Φαϊνάνσιαλ Φερ Πλέι.

Η επανέναρξη μετά τη διακοπή τριών μηνών βρήκε τους ίδιους πρωταγωνιστές με το ίδιο «άστρο» να ανοίγουν το σκορ στην Τούμπα: Βαλμπουενά ασίστ, Ελ Αραμπί το γκολ, καλύτερος ο Ολυμπιακός, σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Τα σημάδια φάνηκαν από το τέλος Αυγούστου... Να δούμε πού θα φτάσει αυτό. Μη δούμε και κάνα ευρωπαϊκό θαύμα με τόσο ούριο άνεμο...