Άλλαξε η τύχη, γεννούν και τα κοκόρια τού Μαρινάκη

Ο Θέμης Σινάνογλου γράφει για μια σειρά από γεγονότα, που δείχνουν ούριο άνεμο φέτος για τον Ολυμπιακό. Σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Άλλαξε η τύχη, γεννούν και τα κοκόρια τού Μαρινάκη

Μιλώντας με πολλούς ανθρώπους του αθλητισμού έχω διαπιστώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία στον χώρο είναι προληπτικοί, πιστεύουν στην τύχη. Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα λοιπόν, τού γεννάνε και τα κοκόρια του Μαρινάκη!

Στην Εθνική Πορτογαλίας κλήθηκε και ο Ποντένσε!

Η τύχη από μόνη της δεν φτάνει, πρέπει και να είσαι ικανός. Όμως αν έχεις ατυχία δεν τα καταφέρνεις. Μην ξεχνάμε ότι στη σεζόν που πέρασε ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά ούτε ένα τίτλο δεν πήρε, ούτε έκανε κάτι καλό στην Ευρώπη. Τα γκολ χάνονταν με το τσουβάλι.

Τώρα ο Ολυμπιακός πέρα από τη δόξα και τη χαρά που έδωσε στα εκατομμύρια των οπαδών του, θα καρπωθεί και 35 εκ. ευρώ, ποσό τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα.

Προσέξτε πώς άλλαξε η κατάσταση και από εκεί που οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού θεωρούσαν ότι είχαν το αβαντάζ, ήρθε η κατάσταση τούμπα. Προσέξτε μία σειρά ευτυχών για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού γεγονότων.

Από τη Δημαρχία μέχρι τις μεταγραφές

Νικάει ξανά στο δήμο του Πειραιά. Χάνει και τις εκλογές η κυβέρνηση με την οποία ο Μαρινάκης είχε έρθει σε δημόσια κόντρα. Εξομαλύνονται οι σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα της ΟΥΕΦΑ σύμφωνα με τις πληροφορίες μου. Του βγαίνουν και οι μεταγραφές ως τώρα, Σεμέντο, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, και αποδίδει γρήγορα καρπούς η ρήτρα που πλήρωσε ο Ολυμπιακός για να αγοράσει τον Σα. Του βγαίνει και ο Ραντζέλοβιτς.

Ολυμπιακός: Στην Αθήνα το βράδυ και ο Λοβέρα! (vids)

Ο δε Βαλμπουενά όταν αποκτήθηκε, υπήρξε μια ψιλοαδιαφορία λόγω της ηλικίας του και λόγω του ότι δεν ήταν βασικός στη Φενέρμπαχτσε η οποία έκανε τη χειρότερη σεζόν της ιστορίας της στην Τουρκία. Έβγαλα όμως Τούρκους στο «ΦΩΣ» και δικαιώθηκαν που μου εξήγησαν ότι ο Βαλμπουενά δεν έπαιζε βασικός λόγω ρήτρας στο συμβόλαιό του και ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ο κόσμος τον λάτρευε και όποτε έπαιζε έδινε πολλές ασίστ και διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση στα 35 του.

Βλέπουμε λοιπόν τον Βαλμπουενά να έχει δώσει 5 ασίστ που έγιναν γκολ στα 6 ματς του Ολυμπιακού! Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποδεικνύεται η πιο σημαντική μεταγραφή διότι με τον τραυματισμό του Φορτούνη είναι ο μόνος που μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια!

Πάμε παρακάτω. Ενώ όλοι λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός θέλει ενίσχυση μπροστά, δεν έπειθε ο Γκερέρο πέρσι και ήρθε από υποβαθμισμένη περιοχή ο Ελ Αραμπί, τους έχει πλακώσει ο Ολυμπιακός στα γκολ! Και έχουν βάλει πολλά οι μπροστινοί του! 13-1 το σκορ του Ολυμπιακού στα 6 ευρωπαϊκά ματς. 2 γκολ ο Γκερέρο, 2 γκολ ο Ελ Αραμπί, 2 γκολ ο Ραντζέλοβιτς, σκόραραν και ο Ποντένσε και ο Βαλμπουενά και ο Μασούρας!

Ολυμπιακός: Η ομιλία του Μαρινάκη στα αποδυτήρια! (vid)

Ο δε Γκερέρο έβαλε 2 γκολ «ποίημα», θύμισε Ρομάριο. Το ένα με την Πλζεν που έκανε την ντρίμπλα, τη μπούκα, και το γρήγορο χτυπηματάκι της μπάλας με το εξωτερικό του ποδιού ένα κλικ πιο γρήγορα από ότι το περίμενε ο τερματοφύλακας, είναι κίνηση που συνήθιζε να κάνει ο Ρομάριο. Και το δεύτερο γκολ, ακόμα πιο ωραίο, με την Κράσνονταρ, ήταν και αυτό γκολ Ρομάριο. Αν έλεγε κανείς το καλοκαίρι ότι θα έβαζε τέτοια γκολ ο Γκερέρο σε τόσο κρίσιμα ματς θα γελάγαμε.

Από τη Ρωσία με αγάπη

Η τύχη το πάει ακόμα πιο πέρα. Πριν τη ρεβάνς με την Κράσνονταρ στη Ρωσία, βγάζει πρόβλημα στην προθέρμανση ο Γκερέρο και δίνεται η ευκαιρία στον Ελ Αραμπί να παίξει βασικός και να κλέψει την παράσταση βάζοντας 2 γκολ και αναδεικνύοντας τη μεταγραφή του. Όπως είχε κλέψει την παράσταση από το πουθενά με τα 2 δικά του γκολ ο Ραντζέλοβιτς στο πρώτο ματς με την Κράσνονταρ.

Ολυμπιακός: Ώρα Μπενζιά... 17:10

Και δεν είναι μόνο όλοι αυτοί οι μπροστινοί που σκόραραν, ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του τον Σουντανί ο οποίος στην καριέρα του έχει αποδείξει ότι είναι γκολτζής- αλλά προέρχεται από επέμβαση και θέλει κάποιο χρόνο για να επανέρθει -επίσης ο Ολυμπιακός έχει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που και αυτός ειναι γκολτζής αλλά και αυτός προέρχεται από επέμβαση. Στο τέλος όλων των επιλογών, υπάρχει και ο Ντουρμισάι που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Πανιωνίου από τη στιγμή που έφυγε ο Μασούρας. Και μην ξεχνάμε τον Φορτούνη.

Τι να πεις λοιπόν για το ρόστερ του Ολυμπιακού μπροστά. Την κριτική την κάνουμε, δεν κωλώνω και το έχω αποδείξει, αλλά όταν τα γεγονότα είναι τέτοια, λες μπράβο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει το πρωτάθλημα σίγουρα ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, έχει και αβάντες, έχει συμμάχους. Υπάρχει και μια σκληρή παράδοση που λέει ότι από τότε που πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, πριν από σχεδόν έναν αιώνα, όποτε έμεινε 2 σερί χρόνια στην ιστορία του χωρίς να το πάρει, δεν το παίρνει ούτε την τρίτη χρονιά. Όμως οι οιωνοί είναι ευνοϊκοί φέτος, άρχισε με ούριο άνεμο η ομάδα. Αν καταφέρει να σπάσει αυτήν την παράδοση θα είναι επίτευγμα.

Τα «δώρα» από τους άλλους

Στην εύνοια της τύχης ξέχασα τα όσα έχουν συμβεί στους αντίπαλους του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ χάνει τον καλό προπονητή του με τον οποίο πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του τόσους τίτλους μαζεμένους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Λουτσέσκου πήρε νταμπλ, και πριν από αυτό πήρε (όχι στα χαρτιά) κι άλλο νταμπλ. Τους άφησε όμως στα κρύα του λουτρού επειδή παρέμβαιναν στο έργο του και επειδή ήρθε σούπερ πρόταση από την Αραβία. Λίγες ώρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Ολυμπιακός: Παρών ο Μαρινάκης στην κλήρωση του Champions League

Δεν μπαίνει ο ΠΑΟΚ στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, και όχι μόνο δεν ενισχύεται οικονομικά, αλλά... ενισχύει οικονομικά τον Ολυμπιακό αφού θα πάει όλο το market pool στον Πειραιά.

Στη δε άλλη αντίπαλο του Ολυμπιακού, την ΑΕΚ, μένουν χωρίς προπονητή απ' την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ομολογούν ότι απέτυχαν παταγωδώς με τον Καρντόσο και τον διώχνουν.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο προπονητή με πέρσι, και μάλιστα καλό προπονητή. Αν μπορείς να κάνεις μία κριτική εδώ είναι ότι στη διοίκηση το σκέφτονταν μέχρι και ένα μήνα πριν τη λήξη του πρωταθλήματος για τον Μαρτίνς. Τελικά όμως έγινε η σωστή επιλογή. Ο Ολυμπιακός έχει αβαντάζ έναντι των αντιπάλων του τώρα στο θέμα προπονητή.

Poll: Με ποιους θα κληρωθεί ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Champions League;

Όλα πάνε ευνοϊκά λοιπόν τον τελευταίο καιρό. Και μην ξεχάσω κάτι ακόμα στα πλαίσια της τύχης. Ήθελε ο Ολυμπιακός τον Μπεργκ. Τον περίμενε. Είχε κάνει πολύ καλή πρόταση. Όμως ο Μπεργκ κώλωσε, βρήκε και μεγάλη πρόταση στα λεφτά από τη Ρωσία.

Παίρνει ο Ολυμπιακός τον Ελ Αραμπί. Τα φέρνει η τύχη έτσι ώστε να κληρωθεί ο Ολυμπιακός με την ομάδα του Μπεργκ, και να μην παίξει καθόλου καλά ο Μπεργκ στα δύο ματς. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι δύο σέντερ φορ του Ολυμπιακού κάνουν μεγάλες εμφανίσεις απέναντι στον Μπεργκ! Ο Γκερέρο δίνει ρεσιτάλ στο Καραϊσκάκη και ο Ελ Αραμπί δίνει ρεσιτάλ στη ρεβάνς. Τσακίζει ο Ολυμπιακός τον Μπεργκ και την ομάδα του.

Αυτά όλα είναι γεγονότα. Υπάρχει ευνοϊκός άνεμος.