Καμπανάκι Πετρ Φούσεκ: «Σεβασμό στον αθλητικό νόμο»

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Πετρ Φούσεκ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καμπανάκι Πετρ Φούσεκ: «Σεβασμό στον αθλητικό νόμο»

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Πετρ Φούσεκ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ελληνικό ποδόσφαιρο, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ΓΣ της Ομοσπονδίας που έγινε στη Βουλιαγμένη.

«Θα είναι παρόντες στην Γ.Σ. της 30ής Ιουνίου οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA. Ακούγονται πολλά θέματα για το καταστατικό αλλά είναι νομικά τα περισσότερα. Το βασικό επιχείρημά μας είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό και αφορούσε στην έναρξη της νέας περιόδου.

ΕΠΟ: Ένταση στη Γενική Συνέλευση, πέρασε η τροποποίηση, εκλογές μέχρι τις 17/10

Η ΕΠΟ βρίσκεται σε επιτροπεία αλλά το ελπίζουμε όλοι να μην συνεχιστεί επ' αόριστον. Υπήρξαν λόγοι για επιτροπεία στο παρελθόν όμως ελπίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανακτήσει την αξιοπιστία του.

Στις 31 Ιουλίου του 2020 έχουμε αποφασίσει να αποχωρήσουμε ως FIFA και UEFA. Ήταν μία ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την παρουσία μας εδώ για αυτήν την ημερομηνία.

Αυτό αφορούσε και στην προετοιμασία και της νέας περιόδου και της νέας ΚΕΔ. Αναφέρθηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης για εκλογές το φθινόπωρο και για αυτό προσπαθήσαμε ένα χρονικό πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα για όλα τα πρακτικά ζητήματα πριν από αυτό το διάστημα.

ΕΠΟ: Ένσταση Ολυμπιακού κατά της παρανομίας

Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία. Απλά τα επιχειρήματα συνηγορούσαν μέχρι τον Ιούλιο.

Όμως πρέπει να δούμε και τις συνθήκες και με σεβασμό στον ελληνικό αθλητικό Νόμο που πρέπει να λειτουργεί και η Ομοσπονδία και όλοι.

Οι FIFA και UEFA παρακολουθούν κάθε θέμα που αφορά στο αυτοδιοίκητο. Γνωρίζετε ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις χωρών με προβλήματα, όπως και στην Ελλάδα το 2016. Όταν είχε ανασταλεί η ιδιότητα μέλους όταν δεν ήταν όλα στην θέση τους» τόνισε ο Πετρ Φούσεκ.