Ολυμπιακός: Βαλμπουενά Vs Σούμπασιτς!

Το εκπληκτικό ματς του Βαλμπουενά με τη Λιόν κόντρα στον Σούμπασιτς που αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού. Η κόντρα τους με τις δηλώσεις του Κροάτη και άλλες ιστορίες...

Ολυμπιακός: Βαλμπουενά Vs Σούμπασιτς!

Πολλές φορές έχουν βρεθεί αντίπαλοι στο γαλλικό πρωτάθλημα ο Ματιέ Βαλμπουενά (με τις Μαρσέιγ και Λιόν) και ο Ντάνιελ Σούμπασιτς (με τη Μονακό). Με κερδισμένο συνήθως τον διεθνή Κροάτη γκολκίπερ που έχει προταθεί και εξετάζεται σοβαρά από τον Ολυμπιακό, για την περίπτωση που χρειαστεί να αποκτηθεί τερματοφύλακας υψηλού επιπέδου. Κι ο 35χρονος Σούμπασιτς είναι τέτοιος! Μιλάμε για το νούμερο 1 της Εθνικής Κροατίας που έφτασε πριν από δύο χρόνια στον τελικό του Μουντιάλ...

Υπήρξε πάντως ένα παιχνίδι για τη Ligue 1 στις 18 Δεκεμβρίου 2016, το οποίο σίγουρα θυμούνται αμφότεροι. Και στο οποίο είχε πρωταγωνιστήσει ο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού, οδηγώντας τη Λιόν στη νίκη με 3-1 μέσα στο «Λουί Ντε», απέναντι στη Μονακό που είχε στην εστία τον Σούμπασιτς και στον πάγκο τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Με τη Μονακό να έχει τότε αστέρια όπως ο Φαλκάο και ο Μπερνάρντο Σίλβα, αλλά σε κακή κατάσταση. Στο ματς δε του πρώτου γύρου είχε χάσει από τη Λιόν με 6-1 σε μία από τις χειρότερες βραδιές στην καριέρα του Σούμπασιτς, αλλά με τον Βαλμπουενά στον πάγκο.

Πάμε ξανά στον αγώνα του πριγκιπάτου. Η Λιόν άνοιξε το σκορ στο 29' με σουτ του Γκεζάλ μετά από ασίστ του Βαλμπουενά. Στο 40' αποβάλλεται ο Μεντί (νυν της Μάντσεστερ Σίτι) και η Μονακό μένει με 10 παίκτες. Η Λιόν κερδίζει πέναλτι στο 56', αλλά ο Σούμπασιτς αποκρούει την εκτέλεση του Λακαζέτ! Στο 65' όμως ο Κροάτης δεν μπορεί να κάνει το ίδιο στο σουτ του Βαλμπουενά και γίνεται το 0-2! Τελικό αποτέλεσμα 1-3. Μείωσε ο Μπακαγιόκο για τη Μονακό, αλλά στο 87' ο Λακαζέτ πήρε ρεβάνς από τον Σούμπασιτς και έκλεισε το σκορ.

Όπως προείπαμε, στα περισσότερα ματς ο Κροάτης έβγαινε νικητής ή δεν έχανε απέναντι στον Βαλμπουενά, αλλά στο συγκεκριμένο ο Ματιέ είχε πάρει το αίμα του πίσω. Ενώ σε μια άλλη αναμέτρηση των δύο παικτών υπήρξε κι ένα επεισόδιο ανάμεσά τους, με τον Σούμπασιτς να είναι έξαλλος επειδή θεωρούσε ότι ο Βαλμπουενά έκανε συνεχώς «θέατρο» για να κερδίζει φάουλ. «Έπεφτε κάθε δέκα δευτερόλεπτα και ζητούσε φάουλ, δεν πρέπει να ήταν και πολύ καλά», δήλωσε μετά στα κανάλια ο Κροάτης τερματοφύλακας, που κάθε άλλο παρά πρόβλημα θα έχει να συναντηθεί ξανά με τον Ματιέ, αυτή τη φορά ως συμπαίκτες. Κι ο Βαλμπουενά από την πλευρά του είναι λογικό να τον εκτιμά ιδιαίτερα, γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυνατότητές του.