Τι κοινό έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις… πανελλαδικές εξετάσεις;

Μπήκε ο Ιούνιος και όπως κάθε χρόνο, στη χώρα μας, ακόμη συζητάμε πόσες ομάδες τελικά θα υποβιβαστούν και πόσες θα ανέβουν κατηγορία.

Τι κοινό έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις… πανελλαδικές εξετάσεις;

Μόνο στην Ελλάδα έχει μπει το καλοκαίρι και ακόμη συζητάμε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τις κατηγορίες, πόσες και ποιες θα ανέβουν και αν τελικά θα γίνει αναδιάρθρωση.

Μέσα Ιούνη και σωματεία της Β' κατηγορίας -της Β' Εθνικής όπως την ξέρει ο κόσμος- επίσημα ζητάνε αναδιάρθρωση με 18 ομάδες στη Super League 1, 16 στη Super League 2 και 14 στη Football League για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, με δυνατότητα ισορροπίας την αμέσως επόμενη.

Φυσικά, όποιον και να ρωτήσεις, η απάντηση που θα πάρεις είναι η ίδια. «Λόγω των ειδικών συνθηκών, πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση».

Θα συμφωνούσαμε σε αυτό εάν το ακούγαμε για πρώτη φορά, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ευθύνεται για αυτή την κατάσταση ο κορονοϊός.

Σχεδόν κάθε καλοκαίρι η ίδια κουβέντα. Όταν πλησιάζουν τα πρωταθλήματα προς το φινάλε, ξαφνικά όλοι συζητούν για την περιβόητη αναδιάρθρωση και φτάνουμε στο τέλος να παίζουμε την κολοκυθιά.

Γιατί να πέσουν πέντε; Να πέσουν τέσσερις... Γιατί να πέσουν τέσσερις; Να πέσουν τρεις... Γιατί να μην ανέβει και ο τρίτος; Γιατί να μην παίξει μπαράζ και ο τέταρτος; Κρίμα δεν είναι;

Σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε την ίδια ιστορία και σχεδόν κάθε χρόνο αλλάζει και ο σχεδιασμός των κατηγοριών. Από τη Super League μέχρι και την τελευταία ερασιτεχνική.

Κάτι σαν τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπου κάθε χρόνο αλλάζει και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Ξεκινάνε οι μαθητές για να δώσουν 10 μαθήματα και ξαφνικά γίνονται 8 ή 18!

Έρχεται ο ένας υπουργός και διορθώνει τον προηγούμενο για να κάνει ακόμη καλύτερα τα πράγματα στην Παιδεία, αλλά μάλλον αυτό που καταφέρνουν ΟΛΟΙ είναι να... μπερδεύουν τους μαθητές.

Έτσι και οι φίλαθλοι. Φέτος επέστρεψαν στη ζωή μας τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, αλλά μπορεί του χρόνου να αλλάξει το σύστημα και να δούμε κάτι άλλο!

Δεν έχουν άδικο λοιπόν να αναρωτιούνται και εκείνοι, τι ισχύει τελικά στις κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν ή πόσες θα εξασφαλίσουν την άνοδο;

Υπομονή λίγες ημέρες. Άλλωστε μαθημένοι είμαστε. Ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία...