Βαλμπουενά: Ασίστ στους νέους!

Αυτό που ευχαριστιέται πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο στον Ολυμπιακό ο Ματιέ Βαλμπουενά, το αποκάλυψε μετά την Τούμπα.

Βαλμπουενά: Ασίστ στους νέους!

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν ξανά πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό με τη μεγάλη συμμετοχή του στη φάση του νικητήριου γκολ της ομάδας του στην Τούμπα, όταν έκλεψε από τον Βιεϊρίνια και σέρβιρε στον Ελ Αραμπί. Έχει φτάσει έτσι να είναι τέταρτος σε ασίστ στην σεζόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, πίσω από τον Μίλερ της Μπάγερν, τον Φόρεστ της Σέλτικ και τον Λιντλ της Βόλφσμπεργκερ, έχοντας την ευκαιρία στη συνέχεια της να φτάσει μέχρι και στην πρώτη θέση, κάνοντας σε αυτόν τον τομέα την καλύτερη περίοδο της θρυλικής καριέρας του.

Ο Βαλμπουενά πανηγύρισε σαν μικρό παιδί και σαν Ολυμπιακός από τα ... γεννοφάσκια του στα αποδυτήρια της Τούμπας φωνάζοντας με πάθος το όνομα της ομάδας του και στις δηλώσεις που έκανε έπειτα από αυτή τη νίκη-σφραγίδα τίτλου, ανέφερε ξανά όλα όσα του προσφέρει η ελληνική ομάδα και όλη τη διάθεση που έχει σε κάθε παιχνίδι να δίνει τον καλύτερο εαυτό του και να έχει μεγάλη συμμετοχή για τις νίκες και την επίτευξη των στόχων.

Αυτό που πρόσθεσε ο Ματιέ ως ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για τον ίδιο και για την παρουσία του στον Ολυμπιακό είναι το γεγονός ότι με την εμπειρία του βοηθάει πολύ τα νέα παιδιά της ομάδας. «Είμαστε ένα σύνολο με τους περισσότερους παίκτες σε νεαρή ηλικία, κάτι που κάνει ακόμη πιο σημαντικό τον δικό μου ρόλο. Θέλω με την εμπειρία μου στα γήπεδα να βοηθάω αυτά τα παιδιά να βελτιώνονται μέσα από τους αγώνες και να τους προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ σε αυτόν τον τομέα. Να είναι η δική μου παρουσία σημαντική για τον Ολυμπιακό όσον αφορά στη συνεργασία μου με τα νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα».

Ο Βαλμπουενά δεν δίνει μόνο ασίστ για γκολ, δεν είναι απλά ο μαέστρος όπως τον χαρακτηρίζουν όλοι στον Ολυμπιακό. Με το πάθος και τον τρόπο που αγωνίζεται δίνει το παράδειγμα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και τους προσφέρει παίζοντας μαζί τους ένα μεγάλο μάθημα για τη συνέχεια της καριέρας τους. Κι αυτό είναι κάτι που τον χαροποιεί αφάνταστα...