Αναζητείται κίνητρο…

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τα πλέι οφ χωρίς στόχο και έμπνευση για κάποιο αποτέλεσμα

Αναζητείται κίνητρο…


Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία για την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας με τα πλέι οφ και έτσι όπως έχει δημιουργηθεί η κατάσταση αναζητείται το κίνητρο.

Η επικείμενη αποπομπή του Γιώργου Δώνη μετά το τέλος των αγώνων, η δεδομένη συμφωνία με τον επόμενο, τον Ντάνι Πογιάτος, οι προγραφές που έχουν ήδη γίνει για το μέλλον των περισσοτέρων από τους ποδοσφαιριστές, αλλά κυρίως η απουσία συγκεκριμένου στόχου καθιστά τη συμμετοχή των «πρασίνων» στα πλέι οφ προβληματική.

Αλήθεια ποιο είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό; Η έξοδος στην Ευρώπη δεν μπορεί να επιτευχθεί, αφού η ομάδα παραμένει υπό ευρωπαϊκή τιμωρία αποκλεισμού για έναν ακόμα χρόνο.

Οι παίκτες, ειδικά αυτοί που γνωρίζουν πως δεν θα παραμείνουν στην ομάδα προερχόμενοι μάλιστα από μακροχρόνια αποχή είναι εύλογο να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Ούτε καν τη μείωση που τους προτείνει η διοίκηση στις αποδοχές τους δεν δέχονται.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ένταση στην προπόνηση με εκνευρισμούς και μαρκαρίσματα…

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Δώνης ξέρει πως ο, τι και να κάνει η δουλειά του δεν έχει αναγνωριστεί εμπράκτως. Είναι προφανώς αδιάφορο εάν στην… αποχαιρετιστήρια επιστολή του ο Γιάννης Αλαφούζος του έδωσε συγχαρητήρια για τα όσα έχει κάνει αναγνωρίζοντάς τον ως πολύ καλό προπονητή…

Ασφαλώς επειδή είναι νικητής και εγωιστής θα επιδιώξει να φύγει από το Κορωπί έχοντας πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα κάνει ο, τι μπορεί για να το καταφέρει. Είναι προφανές όμως ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος.

Είναι λοιπόν εμφανές πως οι «πράσινοι» προσεγγίζουν τη διαδικασία των πλέι οφ σε μια προβληματική κατάσταση και θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια, ώστε παίκτες, προπονητής και διοίκηση να γίνουν μια «γροθιά» όπως απαιτείται για να μπορέσει να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Να βρεθεί δηλαδή κίνητρο, να μπει η ομάδα σε διαδικασία διεκδίκησης, να έχει μπροστά της έναν συγκεκριμένο στόχο που θα εμπνεύσει τους πάντες και θα τους ωθήσει να δώσουν το κάτι παραπάνω. Δύσκολο…