ΣΑ να μην πέρασε μια μέρα!

Το μεγάλο κίνητρο του Ζοσέ Σα για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

ΣΑ να μην πέρασε μια μέρα!

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να έχουν πέσει οι τόνοι της μεταγραφολογίας γύρω από το όνομα του Ζοσέ Σα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι έχουν σταματήσει να καραδοκούν σπουδαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι για τον διεθνή Πορτογάλο τερματοφύλακα. Αλλά ήρθε πάλι η ώρα να βγει στο προσκήνιο ο εξαιρετικός γκολκίπερ, εκεί όπου το έκανε με καθοριστικό για την ομάδα τρόπο από τότε που άρχισε να υπερασπίζεται στην εστία της.

Ο Σα ήταν φέτος παρών στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα που σήμανε πάρα πολλά για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να επιστρέψει στην κορυφή και θα είναι ξανά εκεί για το επερχόμενο ντέρμπι, στο οποίο μπορεί η ομάδα του να σφραγίσει αυτόν τον τίτλο.

Διψασμένος για επιστροφή στη δράση είναι και ο Πορτογάλος, όπως όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά την απροσδόκητη διακοπή λόγω της υγειονομικής κρίσης. Και θέλει να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή η σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε μετά να δει τι θα συμβεί με τη συνέχεια της καριέρας του. Αλλά προς το παρόν έχει άλλα προσωπικά κίνητρα να τον απασχολούν, σε συνδυασμό πάντα με τις επιτυχίες της ομάδας του.

Ειδικά στα πλέι οφ υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό για τον Πορτογάλο. Να συνεχίσει ένα σερί τεσσάρων αγώνων στους οποίους δεν έχει δεχτεί γκολ. Το τελευταίο τέρμα που δέχτηκε στο πρωτάθλημα ήταν το πέναλτι του Κάστρο στο ματς με την Ξάνθη. Ακολούθησαν οι λευκές εστίες με Ατρόμητο, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό. Ενώ πριν από την Ξάνθη είχε πάλι δύο ματς χωρίς γκολ, με ΑΕΚ και με ΟΦΗ. Στα τελευταία επτά παιχνίδια δηλαδή στο πρωτάθλημα, ο Σα έχει δεχτεί ένα μόλις γκολ κι αυτό με πέναλτι!

Είναι ήδη ένα ρεκόρ για φέτος για τον Πορτογάλο (μέχρι τρία σερί παιχνίδια είχε μετρήσει δίχως να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του) και θα ήθελε πάρα πολύ να συνεχιστεί αυτή η έξοχη σειρά που έχει δημιουργήσει και στην Τούμπα, την ερχόμενη Κυριακή. Κι εκτός από κίνητρο για τον Σα, αυτός ο στόχος μπορεί να αποτελέσει σπουδαία βοήθεια για τον ίδιο τον Ολυμπιακό και το αποτέλεσμα που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στο 45ο...