Πάντιτς: «Έκλαιγα σαν μωρό όταν έφυγα από τον Πανιώνιο - Περνούσαμε καλά με τον Τίτο!»

Ο παλιός άσος του Πανιωνίου, Μίλινκο Πάντιτς, μίλησε για τη θητεία του στην Ελλάδα με τους «κυανέρυθρους», για τη ζωή στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο και για τη μεταγραφή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πάντιτς: «Έκλαιγα σαν μωρό όταν έφυγα από τον Πανιώνιο - Περνούσαμε καλά με τον Τίτο!»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Μίλινκο Πάντιτς στην ισπανική ιστοσελίδα alacontra.es, όπου μίλησε εκτενώς για τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Πανιωνίου, τη ζωή στη Γιουγκοσλαβία επί Τίτο, αλλά και τη μεταγραφή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αρχικά ο παλιός άσος του Πανιωνίου μίλησε για την πρώην Γιουγκοσλαβία, τονίζοντας ότι η πραγματικότητα για εκείνη την εποχή διαφέρει σε σχέση με όσα υποστηρίζονται, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα:

«Ζούσαμε εξαιρετικά, πίστεψέ με. Περνούσαμε πολύ καλύτερα από ό,τι εσείς στην Ισπανία. Είχαμε πολλή ελευθερία. Ελέχθησαν πολλά ψέματα, υπήρξε προπαγάνδα και έτσι ο κόσμος δεν ξέρει την αλήθεια. Ήμουν πολύ νέος όταν πέθανε ο Τίτο, ήμουν 14 ετών, όμως θυμάμαι τη χώρα μας σε θαυμάσια κατάσταση.

Δεν είχαμε ανάγκες, οι άνθρωποι μετακινούνταν ελεύθερα μεταξύ των γιουγκοσλαβικών περιφερειών. Αυτό που συνέβη ήταν ότι στο εξωτερικό «πούλησαν» παντού ότι ήμασταν ολοκληρωτικό κομμουνιστικό κράτος, ενώ δεν ήταν έτσι».

Για τη θητεία του στην Ελλάδα και τον Πανιώνιο από το 1991 ως το 1995, ο Πάντιτς είπε μεταξύ άλλων:

«Ευτυχώς προέκυψε η Ελλάδα και ο Πανιώνιος και ένιωσα ξανά σαν ποδοσφαιριστής. Ευχαριστώ το Θεό που προέκυψε η Ελλάδα και απόλαυσα ξανά το ποδόσφαιρο. Ο Πανιώνιος τότε ήταν φτωχή και κακή ομάδα, δεν μιλάμε για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ. Και το λέω με μεγάλο σεβασμό προς τους φιλάθλους, τους οποίους αγαπώ και μου στέλνουν ακόμη πράγματα! Φαντάσου ότι έφτασα να είμαι ο καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα τότε παίζοντας για τον Πανιώνιο.

Υπήρχε όμως μεγάλη πίεση στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα που να μην έχει πίεση, το ίδιο και στην Τουρκία. Έμπαινες στο γήπεδο και το ένιωθες πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι. Παρότι υποβιβαστήκαμε και είχα προτάσεις από άλλες ομάδες όπως ο Άρης, είπα στον εαυτό μου "όχι, θα παραμείνεις εδώ και θα ανεβάσεις την ομάδα ξανά στην πρώτη κατηγορία". Ένιωθα ότι το χρωστούσα στον Πανιώνιο».

Για τη μεταγραφή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο 53χρονος πλέον Πάντιτς τόνισε:

«Έπρεπε να εξηγήσω στους φίλους μου τους Έλληνες και τον Πανιώνιο ότι με ήθελε η Ατλέτικο. Στην τελευταία μας συνάντηση ο πρόεδρος έκλαιγε και μου ζήτησε την τελευταία στιγμή να μείνω στον Πανιώνιο.

Έκλαιγα σαν μωρό όταν του εξήγησα ότι έπρεπε να το προσπαθήσω, δεν γινόταν να πω όχι στην Ατλέτικο. Βέβαια όταν τελικά υπέγραψα το συμβόλαιό μου εκεί, δεν γνώριζα ότι στους όρους υπήρχε και μία ρήτρα αποδέσμευσης 800 εκ. πεσέτες! Με εξαπάτησαν, γιατί δεν το ήξερα ότι υπήρχε αυτό στο συμβόλαιο».