Αυτός είναι ο Άλαν Ροντριγκές που φέρνει στον Ρέντη ο Ολυμπιακός

Όταν ξεκινήσουν οι προπονήσεις της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού αναμένεται στον Ρέντη ο Άλαν Ροντριγκές για να δοκιμαστεί. Ποιος είναι ο μικρός της Σταντάρ Λιέγης.

Αυτός είναι ο Άλαν Ροντριγκές που φέρνει στον Ρέντη ο Ολυμπιακός

Ο Άλαν Ροντριγκές είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί στον Ολυμπιακό και προορίζεται για την ομάδα Νέων των Πειραιωτών. Όπως σας έχει γράψει το "ΦΩΣ" ο πιτσιρικάς αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί όταν ξεκινήσουν οι προπονήσεις των Νέων.

Ο Ροντριγκές έχει γεννηθεί στη Μασσαλία και στις 12 Ιουλίου γίνεται 18 ετών. Είναι Ελβετός και έχει ξεκινήσει την καριέρα από την Βάουντ. Εκεί τον εντόπισε η Σταντάρ Λιέγης και προχώρησε στην απόκτηση του το καλοκαίρι του 2018. Ο βελγικός σύλλογος φημίζεται, άλλωστε για την άνεση με την οποία δίνει ευκαιρίες σε πιτσιρικάδες, αλλά και την παραγωγικότητα που έχει η ακαδημία του.

Για τον 16χρονο τότε ποδοσφαιριστή το πρότζεκτ της Σταντάρ αποτέλεσε ένα ισχυρό κίνητρο. Μάλιστα όταν είχε συμφωνήσει να πάει στην ομάδα της Λιέγης είχε κάνει και δηλώσεις εκφράζοντας την ικανοποίηση του "Το να έχεις επαγγελματική σταδιοδρομία ήταν ένα όνειρο", είχε πει τότε ο νεαρός μεσοεπιθετικός. "Τώρα πλέον είναι ένα στόχος να παίζω σε επαγγελματικό επίπεδο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο μικρός, ο οποίος έδειξε τις βλέψεις που είχε για την καριέρα του. Όταν είχε χτυπήσει την πόρτα του η Σταντάρ ο Ροντριγκές είχε εξηγήσει τους λόγους που την επέλεξε. "Θα μπορούσα να μείνω είτε στη Λωζάνη ή να πάω στη Γαλλία. Είχα επαφές με αρκετούς συλλόγους", είχε δηλώσει τότε ο μικρός που επισήμανε ότι ο βασικός λόγος που επέλεξε να πάει στο Βέλγιο ήταν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ποδοσφαιριστών που παίζουν στη Σταντάρ έχουν περάσει από τα τμήματα υποδομής.

Για τον πιτσιρικά το γεγονός ότι μένει μακριά από την πατρίδα του δεν είναι πρόβλημα. Σε παλαιότερη συνέντευξη του εξήγησε τους λόγους λέγοντας: "Έχω ταξιδέψει πολύ στη ζωή μου. Από μικρός ταξιδεύω. Γεννήθηκα στη Μασσαλία και μετά ήρθα στη Λωζάνη. Δεν είναι πρόβλημα για μένα τα ταξίδια. Ξέρω ότι πρέπει να κάνω θυσίες για να γίνω επαγγελματίας και είμαι έτοιμος γι' αυτές. Αυτό δεν είναι κανένα πρόβλημα για εμένα", εξήγησε ο Άλαν Ροντριγκές. "Δεν τα παρατάω ποτέ, έχω ήδη δουλέψει πολύ στη ζωή μου και θέλω να κάνω ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου και νομίζω ότι η Σταντάρ μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Ξέρω ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, ότι η Σταντάρ είναι μεγάλος σύλλογος, αλλά είμαι αποφασισμένος", έχει δηλώσει ο Άλαν Ροντριγκές. Με τον πιτσιρικά, πάντως έχει τεθεί και θέμα για το ποια εθνική ομάδα θα επιλέξει, αφού μπορεί να παίξει και στη Γαλλία. Ο ίδιος ωστόσο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιλέγει την Ελβετία. "Με προσέγγισαν από τη Γαλλία για να πάω στις μικρές εθνικές ομάδες, αλλά η χώρα στην οποία γαλουχήθηκα ποδοσφαιρικά είναι η Ελβετία και γι' αυτό σε αυτήν θα παίξω. Βέβαια, δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει η καριέρα σου", είχε πει ο μικρός που είναι στο… στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Σκιά του ο πατέρας του

Ο άνθρωπος που έχει από κοντά τον πιτσιρικά δεν είναι άλλος από τον πατέρα του. Ο Χουάν Ροντριγκές είναι συνεχώς δίπλα στον γιο του. Είναι αυτός που τον συμβουλεύει για τα πάντα και από κοινού παίρνουν τις αποφάσεις για το μέλλον της καριέρας του. Ο Χουάν Ροντριγκές ήταν ο άνθρωπος που είχε πείσει τον γιο του να φύγει από την Ελβετία για το Βέλγιο. Ο πατέρας του είναι η σκιά του σε αυτά τα πρώτα του βήματα και θέλει να τον προσέχει για τα πάντα, διότι γνωρίζει ότι οι κακοτοπιές είναι αρκετές. Ο Χουάν Ροντριγκές είναι πολύ κοντά στον γιο τους και μάλιστα ασχολείται με τα πάντα. Ακόμα και με την διατροφή του και με την ξεκούραση του. Είναι στην κυριολεξία ο άνθρωπος του. Το σημαντικότερο για τον πατέρα του ήταν ο Άλαν να μην εγκαταλείψει το σχολείο. Αυτό ήταν το πρώτο που του είχε ζητήσει. Ναι μεν ήθελε να δουλεύει σοβαρά και να προπονείται καλά, αλλά δεν ήθελε να αφήσει στην άκρη το σχολείο. Να σημειώσουμε ότι από τη Σταντάρ Λιέγης μένει ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής και αναζητεί ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται να του δώσει μία ευκαιρία να ενσωματωθεί σε μία μεγάλη ομάδα.