Ολυμπιακός: Θα παίξουν όλοι!

Πολλά τα μεταγραφικά σενάρια για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μαρτίνς σκέφτεται αυτούς που έχει. Και με τόσο πιεστικό πρόγραμμα, θα τους βάλει όλους. 

Ολυμπιακός: Θα παίξουν όλοι!

Ένα είναι το σίγουρο για τον Ολυμπιακό που μέσα σε διάστημα δύο μηνών θα πρέπει να δώσει (τουλάχιστον) 12 αγώνες: ότι θα χρειαστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας. Κι ότι θα παίξουν όλοι, διότι είναι απίθανο σε ένα τόσο πιεσμένο πρόγραμμα να μην υπάρχει όχι μόνον ανάγκη για ροτέισον αλλά και προβλήματα από κάρτες ή τραυματισμούς.

Κι ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να έχει στο μυαλό του και τη συγκρότηση του ρόστερ της επόμενης χρονιάς, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η επιτυχημένη ολοκλήρωση της φετινής. Συνεπώς δεν ασχολείται αυτή την ώρα τόσο με τις μεταγραφικές επιδιώξεις αλλά κυρίως με τον προγραμματισμό για τα παιχνίδια που έρχονται. Τα 10 ματς για τα πλέι οφ της Superleague, τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, όπως και τον επαναληπτικό με τη Γουλβς για το Europa League. Αριθμός αγώνων που μπορεί να αυξηθεί εφόσον ο Ολυμπιακός περάσει στον τελικό του Κυπέλλου ή αποκλείσει τους Άγγλους και συνεχίσει κι άλλο στην Ευρώπη. Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τον Αύγουστο οι υποχρεώσεις είναι πολλές και ο χρόνος λίγος.

Θα πρέπει λοιπόν να είναι σε ετοιμότητα όλοι. Όχι μόνο οι συνήθως βασικοί. Ο Σα, ο Ομάρ, ο Τσιμίκας, οι Σεμέδο, Μπα, Σισέ, ο Γκιγιέρμε, με τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά, ο Βαλμπουενά, ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί. Θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι και ο Αλέν με τον Τζολάκη ή τον Καραργύρη, ο Γκασπάρ, ο Τοροσίδης με τον Αβραάμ, ο Καφού, ο Φορτούνης αλλά και ο Μπρούνο, ο Ραντζέλοβιτς, ο Λοβέρα, ο Λάζαρος αλλά και ο Μορ. Φυσικά και ο Χασάν που επίσης θα παίξει πολύ. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός θα μπορεί να έχει στα παιχνίδια του 20άδα και ο Μαρτίνς να κάνει 5 αλλαγές στους αγώνες. Και είναι βέβαιο ότι θα γίνει ό,τι πρέπει προκειμένου να παρουσιαστεί όσο πιο φρέσκια γίνεται η ομάδα σε κάθε αγώνα, αλλά και να αποφευχθεί η κόπωση στους παίκτες και ο κίνδυνος τραυματισμών.

Συνεπώς δεν αρκεί μόνο το πλάνο από την τεχνική ηγεσία να είναι απολύτως καλά σχεδιασμένο, αλλά και ο κάθε παίκτης να είναι πάντα έτοιμος και με διάθεση προσφοράς. Κι αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό...