Δεκαεννιά χρόνια από το Ίντερ - Μίλαν 0-6 (vid)

Πέρασαν 19 χρόνια από το μεγαλύτερο... πάρτι σε ντέρμπι του Μιλάνου. Στις 11 Μαΐου του 2001 η Μίλαν, ως τυπικά φιλοξενούμενη στο Τζιουζέπε Μεάτσα, είχε διαλύσει την Ίντερ με σκορ 0-6!

Δεκαεννιά χρόνια από το Ίντερ - Μίλαν 0-6 (vid)

Ήταν η χρονιά που η Μίλαν είχε τερματίσει στην 6η θέση του Campionato και μάλιστα, δύο βαθμούς πίσω από την Ιντερ.

Το συγκεκριμένο ντέρμπι είχε διεξαχθεί ημέρα Παρασκευή (11 Μαΐου), αφού την Κυριακή ήταν προγραμματισμένες οι εκλογές στη χώρα.

Η ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της σε βάρος της αιώνιας αντιπάλου της, σκοράροντας 6 φορές!

Ο Τζιάνι Κομαντίνι πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του αγώνα μέχρι το 19ο λεπτό και το ημίχρονο έληξε 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τζιούντι με εκτέλεση φάουλ (η πορεία της μπάλα ξεγέλασε ον Φρέι) έκανε το 3-0 και στη συνέχεια ο Σεφτσένκο με δύο προσωπικά γκολ έκανε το 0-5.

Το όνειρο για τη Μίλαν και ο εφιάλτης για την Ίντερ των «νερατζούρι» ολοκληρώθηκε λίγο πριν το τέλος του αγώνα με τον Σερζίνιο να διαμορφώνει το τελικό Ίντερ - Μίλαν 0-6.

ΙΝΤΕΡ: Φρέι, Φεράρι, Μπλαν, Σίμιτς, Σανέτι, Φαρινός (34′ Κοέ), Ντι Μπιάτζιο (46′ Ζέεντορφ), Νταλμά, Γκρέσκο, Βιέρι, Ρεκόμπα.

ΜΙΛΑΝ: Ρόσι, Χέλβεγκ, Κοστακούρτα, Ζούνιορ, Μαλντίνι, Τζιούντι (71′ Γκουγλιελμινπιέτρο), Καλάτζε, Γκατούζο, Σερζίνιο, Κομαντίνι (58′ Μάρι), Σεβτσένκο (82′ Λεονάρντο)