Ολυμπιακός-Πέδρο Μαρτίνς: Εμπιστοσύνη!

Η αμοιβαία σχέση του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς είναι το μεγάλο πλεονέκτημα για τη μελλοντική συνεργασία τους.

Ολυμπιακός-Πέδρο Μαρτίνς: Εμπιστοσύνη!

Η πλειονότητα των στελεχών του Ολυμπιακού και ειδικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης που παίρνει τις τελικές αποφάσεις, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των υποστηρικτών της πειραϊκής ομάδας επιθυμούσαν την παραμονή του Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία. Ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ενδοιασμούς μόνον από οικονομικής πλευράς, όχι γιατί η πρόταση του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή, αλλά γιατί ήξερε ότι αλλού θα μπορούσε να βρει περισσότερα. Σε χρήματα.

Μέτρησε, όμως, η κοινή επιθυμία. Η αμοιβαία σχέση. Και ειδικά η εμπιστοσύνη. Αυτό είναι που συνδέει περισσότερο τον Ολυμπιακό με τον Μαρτίνς. Εμπιστοσύνη ακόμη κι όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Πέρυσι με χαμένους τίτλους, με αποκλεισμούς σοκ όπως αυτός με την Λαμία, με ήττες καθοριστικές όπως εκείνη στην Τούμπα. Με διαδοχικές αποτυχίες νωρίτερα, όπως το φθινόπωρο στους αγώνες με ΠΑΟΚ μέσα, ΑΕΚ έξω, ΟΦΗ στην Κρήτη. Αλλά και φέτος, σε μια σεζόν εντελώς διαφορετική και μέχρι τώρα απολύτως επιτυχημένη, όταν ο Ολυμπιακός είχε ένα διάστημα που δεν κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έχανε από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι ή έφερνε ισοπαλία με τον ουραγό Πανιώνιο.

Εμπιστοσύνη και από την πλευρά του προπονητή όταν καταλάβαινε ότι κάποιοι μέσα ή γύρω από την ομάδα θα προτιμούσαν να πάει ο Ολυμπιακός με άλλον προπονητή και όχι με τον Πορτογάλο. Εμπιστοσύνη ακόμη κι όταν έφυγε ένας παίκτης πάνω στον οποίο ο Μαρτίνς πόνταρε πάρα πολλά για την επίθεση της ομάδας, όπως ο Ποντένσε. Εμπιστοσύνη ότι το πλάνο δουλειάς του και οι φιλοδοξίες του θα είχαν στήριξη από τη διοίκηση και τον κόσμο και ότι θα συνεχίσουν να έχουν στις επόμενες σεζόν.

Ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς έχουν «κουμπώσει» για τα καλά κι αυτό ήταν κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγούσε σε νέα συνεργασία μακράς πνοής. Ο σύλλογος ξέρει ότι έχει έναν προπονητή εργατικό, μοντέρνο σε ιδέες και ικανό να βελτιώνει ομάδα και πρόσωπα. Ο Πορτογάλος ξέρει ότι μέσα από τον Ολυμπιακό θα κερδίσει τίτλους, θα έχει υπέροχες βραδιές σαν κι αυτή στο Λονδίνο, θα βρει την ευκαιρία να ανεβάσει κι άλλο την καριέρα του.

Είναι μια σχέση πολύ δυνατή, χάρη σε αυτή την εμπιστοσύνη. Ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και πώς θα τα φέρει η πορεία, αλλά οι βάσεις που έχουν θεμελιώσει οι δύο πλευρές για το κοινό μέλλον τους είναι πολύ ισχυρές. Με κύριο στοιχείο αυτήν ακριβώς την αμοιβαία εμπιστοσύνη.