Καρεμπέ: «Η Ρεάλ στηρίχθηκε πάνω μου»

Συνέντευξη στο «France Football» παραχώρησε ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος αναφέρθηκε στην θητεία του στην Ρεάλ Μαδρίτης. 

Καρεμπέ: «Η Ρεάλ στηρίχθηκε πάνω μου»

Την δική του πορεία και ιστορία έχει γράψει στο ποδόσφαιρο ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο Γάλλος, άλλοτε ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ολυμπιακού και νυν αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών, παραχώρησε συνέντευξη στο «France Football» για την τριετή 1997-2000 θητεία του στην ισπανική ομάδα, όπου μάλιστα κατέκτησε και δύο Champions League.

«Ήμουν για 6 μήνες εκτός και δεν ήταν εύκολο για κάποιον να στηριχθεί πάνω μου, η Ρεάλ όμως το έκανε. Υπέγραψα και τον Ιανουάριο ήμουν έτοιμος να παίξω. Ντεμπουτάρισα στο Κύπελλο και το δεύτερό μου παιχνίδι ήταν με τη Λεβερκούζεν, για τη φάση των 16 του Champions League, όπου και σημείωσα το πρώτο μου γκολ.

Ήθελα να παίζω για τους άλλους, αλλά ο Χάινκες με φώναξε και μου είπε. "Τώρα θα κάνεις ότι σου λέω. Σε ξέρω, παίξε χαλαρά". Θυμάμαι το πρώτο μου γκολ, όταν ο Πέτζα (σ.σ. Μιγιάτοβιτς) και ο Ραούλ έκαναν χώρο και εγώ ήμουν με τη μπάλα και σκόραρα. Εκείνο το γκολ άλλαξε τα πάντα, γιατί ήμουν έξι μήνες εκτός και ήθελα να δείξω πως μπορούν να στηριχθούν πάνω μου. Το να υπογράψω στη Ρεάλ και να ξεκινήσω έτσι ήταν μία ώθηση για εμένα», υποστήριξε αρχικά ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Όσον αφορά το τελικό του 1998 κόντρα στην Γιουβέντους, όπου η Ρεάλ κατέκτησε το τρόπαιο, ο Καρεμπέ είπε: «Ξέραμε πως ήταν το φαβορί. Την ήξερα πολύ καλά, το πώς παίζει, την αξία τους. Στην ομάδα ήταν παίκτες που είχαν αγωνιστεί στην Ιταλία, όπως οι Πανούτσι, Ζέεντορφ, Ρομπέρτο Κάρλος και ξέραμε τι ήταν ικανοί να πετύχουν.

Επίσης ξέραμε πως για να κερδίσουμε έπρεπε οι Ραούλ, Πέτζα, Μοριέντες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να μην… φοβόμαστε. Το κάναμε και όσο πιο νωρίς σκοράραμε, ξέραμε πως θα κερδίσουμε. Όπως έκαναν παλιά οι Ντι Στέφανο και Πούσκας».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Φερνάντο Ρεδόνδο: «Όλη η ομάδα ήταν εξαιρετική, αλλά εκείνος είχε τα πάντα. Όταν πήγα στη Μαδρίτη του είπα είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω μαζί σου, γιατί είναι μεγάλος παίκτης».