Προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό

Σε όλα τα επίπεδα μπορεί κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ να προλάβει τον Ολυμπιακό. Τελεία και παύλα.

Προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό

Τελεία και παύλα. Δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προλάβει τον Ολυμπιακό. Σε όλα. Κι ας φαίνεται να είναι πίσω. Σε όλα.

Μπορεί και να τα καταφέρει να μην αρχίσει το πρωτάθλημα, όσο κι αν μοιάζει πλέον απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μπορεί να καταφέρει να μην αναδειχθεί φέτος πρωταθλητής, να μπει παύλα, όσο κι αν δεν το λέει ότι θέλει κάτι τέτοιο επισήμως, όσο κι αν σε όσα πρωταθλήματα υπάρχει διακοπή (πλην της Ολλανδίας που υπήρχε ισοβαθμία) οι πρωταθλητές αναδεικνύονται κανονικά με βάση τη βαθμολογική θέση τους πριν από τη διακοπή.

Μπορεί όμως να κατορθώσει να πάρει τον τίτλο με το σπαθί του, μέσα στα γήπεδα, καλύπτοντας τη διαφορά που υπάρχει. Όταν θα γίνουν τα πλέι οφ, μπορεί να νικήσει δύο φορές τον Ολυμπιακό. Μπορεί να πάρει και τα άλλα παιχνίδια του χωρίς απώλειες. Μπορεί να χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός στους άλλους αγώνες. Και να προλάβει να περάσει μπροστά ο ΠΑΟΚ, να σηκώσει την κούπα. Μπορεί να πάρει και το Κύπελλο. Δεν έχει νικήσει 3-2 στο πρώτο ματς; Άνετα μπορεί.

Μπορεί επίσης ο ΠΑΟΚ, έστω και πιο... μακροπρόθεσμα, να φτάσει τον Ολυμπιακό σε κατακτήσεις τίτλων. Μπορεί να το ζήσουν κι αυτό οι επόμενες γενιές, κανείς δεν προεξοφλεί το αντίθετο. Τίποτα δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου κι ας φαίνεται τώρα η απόσταση... κάμποσο μεγαλύτερη.

Μπορεί να κάνει τελικά και την προσφυγή του στο CAS για να πάρει πίσω τους βαθμούς που του αφαίρεσαν για την πολυϊδιοκτησία. Δεν έχει σημασία που και εκεί πήγε πρώτος ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντί να προαναγγείλει την προσφυγή του απλά την έκανε. Μπορεί και να προλάβει να... υποβιβαστεί κιόλας, αν και όταν ελήφθη τέτοια απόφαση πρόλαβαν άλλοι και την άλλαξαν μέσα σε λίγες ώρες.

Ίσως προλάβει τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ. Σε όλα. Μπορεί να παίξει και στο Champions League, αν δεν τον προλάβει καμιά ΑΕΚ. Μπορεί να παίξει όντως στο Champions League ο ΠΑΟΚ. Να κάνει προκρίσεις και να μπει σε όμιλο. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά άλλωστε. Πώς είχε παίξει ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά πριν από 25 χρόνια; Έτσι μπορεί κάποτε να παίξει και ο ΠΑΟΚ.

Μπορεί και στις επιτυχημένες μεταγραφές να τον προλάβει τον Ολυμπιακό, στις ακριβές πωλήσεις, μπορεί μέχρι και να πετύχει την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο έτσι όπως την οραματίζεται τα τελευταία χρόνια κι ας του πάρει το φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός.

Μπορεί να τα προλάβει ο ΠΑΟΚ. Όλα. Και τον Ολυμπιακό. Τελεία και παύλα.