Και τώρα η... Superleague

Το κυβερνητικό ok για το ελληνικό πρωτάθλημα και η περίπτωση επανεκκίνησης με τις εξέδρες άδειες και... γεμάτα τα μυαλά. 

Και τώρα η... Superleague

Με προσεκτικό τρόπο δόθηκε από την ελληνική κυβέρνηση η συγκατάθεση για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων στον ελληνικό αθλητισμό. Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, τα έως τώρα δεδομένα είναι τα εξής:

Οι αγώνες τουλάχιστον για το καλοκαίρι θα είναι όλοι κεκλεισμένων των θυρών.

Οι προπονήσεις θα μπορούν να αρχίσουν ατομικά ή σε γκρουπ από την επόμενη εβδομάδα, αλλά μέχρι τις 20 Μαΐου δεν θα είναι εφικτό οι ομάδες να προπονούνται κανονικά και όπως έχουν συνηθίσει. Και οι αθλητικές εγκαταστάσεις μπήκαν στο τελευταίο στάδιο άρσης των μέτρων.

Γίνεται προσπάθεια μέσω του αιτήματος που υποβλήθηκε στη συζήτηση με τον Λ. Αυγενάκη να μπορούν οι προπονήσεις να αρχίσουν πιο νωρίς. Αλλά και «20 Μαΐου» είναι κάτι που μπορεί να διευκολύνει το πλάνο για επανέναρξη μέσα στον Ιούνιο, από τη στιγμή που αρκετά νωρίτερα θα μπορεί να γίνεται ένα είδος άτυπης προετοιμασίας.

Η UEFA έχει δώσει προθεσμία για να ανακοινωθούν τα όποια τελικά σχέδια μέχρι τις 25 Μαΐου.

Συνεπώς η Superleague έχει την ευκαιρία στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης (29/4) να ολοκληρώσει ένα πλάνο, κάνοντας τελικές συζητήσεις και κυρίως επιτυγχάνοντας συμφωνίες. Δίχως σκοπιμότητες ή άλλα σχετικά. Το συμφέρον όλων για την επανέναρξη του πρωταθλήματος με όλες τις δικλείδες ασφαλείας είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν Ιούνιο και Ιούλιο. Ακόμη και με συμπύκνωση. Και με «τη μία σεζόν πάνω στην άλλη» ουσιαστικά.

Στην Ολλανδία και στην Γαλλία η κυβέρνηση αποφάσισε τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Στην Ελλάδα αυτό δεν έγινε, με την ύφεση της πανδημίας να παίζει καθοριστικό ρόλο. Από κει και πέρα είναι πλέον ευθύνη των ομάδων, σε συνεργασία και με πνεύμα λογικής και κοινού συμφέροντος, να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις και να τελειώσει στο γήπεδο η φετινή αγωνιστική περίοδος, εφόσον αυτό περνάει από το χέρι τους. Έστω και χωρίς θεατές, αλλά και με πρώτιστο καθήκον την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος για την υγεία των συμμετεχόντων στους αγώνες. Παικτών, προπονητών, διαιτητών κλπ.

Θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος «επικοινωνίας» των ομάδων στις τελικές επαφές τους για να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Και να τελειώσει στα άδεια γήπεδα είναι προτιμότερο από το να αποτελέσει αφετηρία νέων αντιδικιών μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Οι ειδικοί δίνουν το ok. Με όλους τους απαραίτητους περιορισμούς σε μέτρα και ημερομηνίες. Απομένει να συμφωνήσουν όλοι και να νιώθουν απολύτως διασφαλισμένοι οι πρωταγωνιστές. Δηλαδή οι αθλητές...

Για τον Ολυμπιακό αυτό θα είναι το σωστό και το ιδανικό ενόψει και Ευρώπης...