Τώρα θα... πέσουν οι μάσκες!

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καιρός να απαλλαγεί από αυτές. Για λόγους αγωνιστικούς και... δεοντολογίας.

Τώρα θα... πέσουν οι μάσκες!

Επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αλλά είναι στο χέρι μας να τη διατηρήσουμε ώστε να μην επιστρέψουμε άμεσα σε καραντίνες.

Τώρα χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και πειθαρχία ώστε να κερδίσουμε μόνιμα όλα όσα στερηθήκαμε αυτό το διάστημα του υποχρεωτικού εγκλεισμού.

Χρειάζεται προσοχή. Στα σχολεία, στις εκκλησίες, στις εκδηλώσεις, στα γήπεδα.

Το ποδόσφαιρο και οι υπόλοιπες αθλητικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν ξανά στη χώρα μας, αρχικά με τις προπονήσεις και στη συνέχεια με τους αγώνες. Έστω και χωρίς την παρουσία θεατών. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει έστω κι αν η εξέδρα δεν θα πλημμυρίσει. Αλλά γι΄αυτό μπορούμε να περιμένουμε λίγο ακόμα. Δράση στο γήπεδο από την τηλεόραση, έστω και προσωρινά θα μοιάζει υπέρτατη απόλαυση.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο απαιτείται λογική στις αποφάσεις. Σεβασμός στις οδηγίες των ξένων φορέων για να συνεχιστεί το «δεύτερο ωραιότερο πράγμα στον κόσμο» χωρίς να απειλείται το πρώτο. Εδώ το πρόβλημα είναι μικρότερο από αλλού. Αλλά δεν παύει να είναι πρόβλημα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχιστεί στα γήπεδα και στα δικαστήρια. Όπως συνήθως συμβαίνει. Στα γήπεδα αποδεικνύεται ο καλύτερος. Και στα δικαστήρια ο ένοχος και ο αθώος. Αυτό είναι θεμιτό να συνεχιστεί. Να κερδίζει ο καλύτερος στο γήπεδο και να αθωώνεται ο αθώος στα δικαστήρια. Όπως και να καταδικάζεται ο ένοχος.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στον νέο τρόπο ζωής και στην ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες. Πρέπει να πέφτουν. Κι αυτό έχει αρχίσει να γίνεται εδώ και καιρό. Και θα συνεχίσει να γίνεται. Σε αγωνιστικούς χώρους και έδρανα δικαστηρίων και επιτροπών. Για λόγους δεοντολογίας, πολυϊδιοκτησίας, για όλους...