Έξι χρόνια χωρίς τον Τίτο Βιλανόβα (vid)

Σαν σήμερα στις 25 Απριλίου 2014 ο Ισπανός προπονητής Τίτο Βιλανόβα πεθαίνει από καρκίνο του φάρυγγα σε ηλικία μόλις 45 ετών. 

Έξι χρόνια χωρίς τον Τίτο Βιλανόβα (vid)

Ο Τίτο Βιλανόβα έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο από τον Νοέμβριο του 2011, λίγους μήνες προτού αναλάβει την Μπαρτσελόνα.

Τον Απρίλιο του 2014 εισήχθη στο νοσοκομείο Κιρόν της Βαρκελώνης, καθώς υπέφερε τις τελευταίες ημέρες από γαστρικές επιπλοκές. Είχε προγραμματιστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο για εκείνες τις μέρες, αλλά η δραματική επιδείνωση της υγείας του επιτάχυνε την εισαγωγή του. Δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή την 25η Απριλίου...

Μετά την επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής στην Ισπανία, όπου έπαιξε σε 26 αγώνες σε τρεις σεζόν με τη Θέλτα, πήγε στους «μπλαουγκράνα» ως βοηθός προπονητή.

Το καλοκαίρι του 2012, μετά την αποχώρηση του Πεπ Γουαρδιόλα, ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή. Στο διάστημα αυτό της συνύπαρξής τους στον πάγκο η Μπαρτσελόνα κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 2 Τσάμπιονς Λιγκ, το 2009 και το 2011.

Με τον Βιλανόβα στον πάγκο, η Μπάρτσα πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της με 18 νίκες στα πρώτα 19 ματς στη La Liga. Το Δεκέμβριο του 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο για δεύτερη φορά, γεγονός που τον υποχρέωσε να ξεκινήσει θεραπείες και τη θέση του στον πάγκο να πάρει ο μέχρι πρότινος βοηθός Τζόρντι Ρόουρα. Στο τέλος δε της σεζόν, τον Ιούλιο του 2013, ανακοίνωσε πως παραιτείται από την τεχνική ηγεσία.