Ποιος θα βάλει λεφτά στο ποδόσφαιρο;

Τόσο η Nova όσο και η ΕΡΤ δεν είναι διατεθειμένες να καταβάλουν την τελευταία δόση της επιχορήγησης, αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα

Ποιος θα βάλει λεφτά στο ποδόσφαιρο;

Τόσο η Nova όσο και η ΕΡΤ δεν πρόκειται να καταβάλουν την τελευταία δόση των τηλεοπτικών συμβολαίων στις ΠΑΕ αν δεν ολοκληρωθούν, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα πρωταθλήματα. Και ποιος θα πληρώσει τη χασούρα ενόψει της προσεχούς σεζόν; Αυτό είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και θα πρέπει να απασχολήσει τους παράγοντες των ομάδων μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Μπορεί το παθητικό αυτό να αντιμετωπιστεί με πιθανή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου; Εν μέρει μπορούμε να απαντήσουμε θετικά, αλλά όταν οι προβλέψεις για την Ελληνική και την παγκόσμια οικονομία είναι δυσοίωνες έως δραματικές μετά την Πανδημία του κορονοϊού, ποιος πρόεδρος η παράγοντας θα θελήσει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο;

Όταν μάλιστα οι χρηματοδότες των ομάδων γνωρίζουν ότι επειδή θα υπάρξει νέα οικονομική κρίση, τα όποια κανάλια δεν θα προσφέρουν τα ίδια χρήματα, αλλά πολύ λιγότερα, τα πράγματα βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο.

Σίγουρα η νέα σεζόν δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τις προηγούμενες χρονιές. Δεν πρόκειται να δαπανηθούν υπέρογκα ποσά στη μεταγραφική περίοδο, οι κινήσεις θα είναι προσεκτικές και δεν θα θυμίζουν σε τίποτα παλιές καλές εποχές με προσθήκες πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών ή μεταγραφές … αεροδρομίου.

Πριν από μερικές μέρες ο Φάμπιο Παρατίτσι έριξε στο τραπέζι μία νέα ιδέα. Πρότεινε στις ποδοσφαιρικές ομάδες να ακολουθήσουν το πρότυπο του NBA. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Γιουβέντους είπε ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε ανταλλαγές ποδοσφαιριστών μεταξύ των συλλόγων το επόμενο διάστημα.

Σίγουρα την ζημιά που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στην παγκόσμια οικονομία κανείς δεν μπορεί να την υπολογίσει ακόμα και είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Φυσικά, αυτό θα αλλάξει πολλά και στο χάρτη του παγκόσμιου αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου.