Τι κρίμα, αντί να υποβιβαστεί… πάλι Champions League

Ο Ολυμπιακός δεν θα... υποβιβαστεί, θα παίξει πάλι Champions League. Ο ΠΑΟΚ;

Τι κρίμα, αντί να υποβιβαστεί… πάλι Champions League

Το τάιμινγκ της ξαφνικής εμπλοκής του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το ματς με τον Ατρόμητο το 2015, για το οποίο όλοι οι μάρτυρες στην ποινική εκδίκαση δεν έχουν δώσει το παραμικρό στοιχείο, είναι προφανές. Για το ματς του 2015, στο οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο στο γήπεδό του, δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς σοβαρά. Ένα ματς που απλά έκανε το +5… +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο εκείνης της σεζόν. Εκείνης της σεζόν που, επιμένω να το γράφω, στον πρώτο γύρο είχε το Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-0, με γκολ του δανεικού από τον… Ολυμπιακό στον Ατρόμητο Τάσου Καραμάνου!

Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα επ' αυτής της αστήριχτης ιστορίας σε κανένα πολιτικό ή αθλητικό δικαστήριο, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία από κανέναν μάρτυρα. Κι όσοι την προκάλεσαν δεν είχαν τίποτα να καταθέσουν όταν κατέθεσαν. Αυτή είναι η ουσία. Κανένας Ολυμπιακός δεν θα… υποβιβαστεί και κανένας Μαρινάκης δεν θα τιμωρηθεί. Κανένας Ατρόμητος και κανένας Σπανός. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Champions League, αφού πρώτα τελειώσει με το φετινό Europa League.

Η ιστορία αυτή αναδεικνύεται ξαφνικά για να φύγει η προσοχή από την άλλη. Την τρέχουσα. Την πολυϊδιοκτησία. Που με στοιχεία κρίθηκε και καταδικάστηκε από το σύνολο των επιτροπών και των δικαστηρίων που τη διερεύνησαν στην Ελλάδα. Και θα συνεχιστεί, όπως όλα δείχνουν, και στην Ελβετία. Με τις προσφυγές των εμπλεκόμενων ΠΑΕ στο CAS. Πιο φανερό κι από τον ήλιο.

Η δε Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ θα πρέπει, από την άλλη, υποχρεωτικά να ασχοληθεί με την περίπτωση της πολυϊδιοκτησίας μετά την τελεσίδικη απόφαση στην Εφέσεων. Επίσης θα πρέπει η ελληνική ομοσπονδία να αντιδικήσει με τον ΠΑΟΚ στο CAS για την απόφαση της δικής της επιτροπής. Αυτά είναι τα φρέσκα κουλούρια. Όχι τα σκέτα... κουλούρια. Το Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 του 2015 ή το Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-0 με το γκολ του Καραμάνου το 2014.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα παίξει στα προκριματικά του Champions League. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο, εκτός αν δεν γίνουν προκριματικά λόγω του κορονοϊού. Σε αυτό δεν μπορεί να κάνει κάτι, διότι είναι και το μόνο σοβαρό μέσα στη γενικότερη αστειότητα. Ο ΠΑΟΚ; Πού θα παίξει του χρόνου; Να υποβιβαστεί δεν πρόκειται, διότι όταν έπρεπε να υποβιβαστεί ο νόμος άλλαξε σε δυο-τρεις ώρες. Αλλά πού θα παίξει του χρόνου, σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση ή αν θα συνεχίσει να έχει δύο ομάδες με τον ίδιο ιδιοκτήτη στο ίδιο πρωτάθλημα, αυτά είναι θέματα ακόμη ανοιχτά. Αν και θα έπρεπε να έχουν ήδη κλείσει…