Όλος ο Ματιέ σε μια του ατάκα!

Αν προσπαθήσεις να εξηγήσεις γιατί ο Ματιέ Βαλμπουενά παραμένει ο κορυφαίος, στο εξηγεί ο ίδιος με μία πρόταση...

Όλος ο Ματιέ σε μια του ατάκα!

Η μεγαλύτερη μεταγραφή για τη νέα σεζόν από αυτές που θα κάνει ο Ολυμπιακός όταν και όποτε λήξει η φετινή θερινή μεταγραφική περίοδος έχει ήδη γίνει, με την ανανέωση για ακόμη ένα χρόνο της συνεργασίας με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Τον παίκτη-ηγέτη με όλη τη σημασία του όρου.

Η ποιότητά του είναι δεδομένη. Δεν είναι εκεί το θέμα. Το μυστικό κρύβεται σε μια μόνο πρόταση. Και αποκαλύπτεται, όποτε τον ρωτούν για τον ενθουσιασμό που έχει στην καριέρα του. Ακόμη κι αν τα χρόνια έχουν περάσει. Έστω κι αν αυτή η μεγάλη καριέρα βρίσκεται στη δύση της.

Το είπε ξανά με λίγες λέξεις στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο από την Τουρκία για λογαριασμό της «Hurriyet». Στην Τουρκία, όπου εξακολουθούν να τον λατρεύουν για το διετές πέρασμά του πριν από τον Ολυμπιακό. Και έκλαιγαν στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του. Κι ακόμη ασκούν κριτική στη Φενέρ που δεν τον κράτησε.

Τι είπε ο Ματιέ; «Το αγαπώ αυτό που κάνω. Είτε όταν μπαίνω στο γήπεδο για αγώνα, είτε όταν κάνω προπόνηση, έχω το ίδιο συναίσθημα στο στομάχι. Είναι το μεγαλύτερο πάθος μου. Μετά από 5-10 χρόνια, δεν θέλω να πουν ότι μπήκε ο Βαλμπουενά και δεν έκανε τίποτα στον αγώνα. Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά τιμής. Ακόμα και τώρα στα 35 μου ακολουθώ τους στόχους μου».

Όλο το «ζουμί» είναι εκεί: «Δεν θέλω να πουν ότι μπήκε ο Βαλμπουενά στο γήπεδο και δεν έκανε τίποτα. Είναι θέμα τιμής». Κι αυτό φαίνεται κάθε φορά που παίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Όχι αν έχει πολύ καλή απόδοση ή όχι τόσο καλή. Όχι αν παρουσιάζεται η ποιότητά του σε κάθε παιχνίδι στο ανώτερο επίπεδό της ή όχι. Αυτό μπορεί να γίνεται, μπορεί και να μη γίνεται. Αλλά σε κάθε, ΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ, παιχνίδι που τον έχουμε δει φέτος από κοντά, στα ελληνικά γήπεδα ή στα ξένα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τελειώνει το ματς και είμαστε γεμάτοι από το συναίσθημα ότι ο Βαλμπουενά τα έχει δώσει όλα.

Γιατί απλά, είναι θέμα τιμής...