Σισέ: «Θέλω τίτλους με τον Ολυμπιακό, σημαντικά τα γκολ μου με Μίλαν και Άρσεναλ»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Παπέ Αμπού Σισέ στο Olympiacos.org, αναφερόμενος στον Ολυμπιακό και στους τίτλους που θέλει να κερδίσει.

Σισέ: «Θέλω τίτλους με τον Ολυμπιακό, σημαντικά τα γκολ μου με Μίλαν και Άρσεναλ»

Ο Παπέ Αμπού Σισέ ονειρεύεται τίτλους με τον Ολυμπιακό, μιλάει για τα live του στα social, ανυπομονεί να επιστρέψει στις προπονήσεις με τους συμπαίκτες του, θυμάται τη συμβολή του σε δύο ιστορικές «ερυθρόλευκες» προκρίσεις και δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί επιθετικός αν χρειαστεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σισέ στο Olympiacos.org:

Βλέπουμε να περνάς αρκετή ώρα στα social και να συνομιλείς με γνωστούς σου. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας που χρησιμοποιούσες πάντα ή λόγω της καραντίνας το ξεκίνησες;

«Περνάμε στιγμές κάπως δύσκολες… Στα social media συνήθως δεν είμαι τόσο ενεργός, ωστόσο είναι ένα μέσο επικοινωνίας και το χρησιμοποιούμε με την οικογένειά μου, με τους φίλους μου, με τους ανθρώπους που μας αγαπάνε και δεν μπορούμε να τους δούμε. Τα live στα social δεν είναι όμως κάτι που συνηθίζω να κάνω, απλά τα επιστρατεύσαμε με τους γνωστούς μας αυτές τις δύσκολες μέρες. Όπως βλέπετε στα live που κάνω στα social μιλάω με αρκετούς φίλους μου στη Σενεγάλη, επίσης με κάποιους στην Ελλάδα και με άλλους που ζουν στη Γαλλία. Προσπαθούμε να περνάμε έτσι την ώρα μας, να διασκεδάζουμε και να ξεχνάμε κάπως τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Πλέον αναγκάζεσαι να κάνεις γυμναστική στο σπίτι και όχι στο γήπεδο. Πόσο δύσκολο είναι να κρατηθείς σε καλή κατάσταση υπό αυτές τις συνθήκες;

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνουμε προπόνηση μέσα στο σπίτι, όμως προσπαθούμε όλοι να διατηρηθούμε σε φόρμα. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με την προπόνηση στο γήπεδο, καθώς δεν δουλεύουμε τους αυτοματισμούς, δεν δουλεύουμε με μπάλα, δεν δουλεύουμε ούτε την τακτική. Όλα αυτά μου λείπουν. Αυτό τον μήνα που βρισκόμαστε κλεισμένοι στο σπίτι προσπαθούμε μόνο να διατηρηθούμε σε φόρμα».

Σου λείπουν οι προπονήσεις με τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου;

«Ναι, μου λείπουν πολύ οι προπονήσεις μαζί με τους συμπαίκτες μου, σε όλους μας λείπουν γιατί είμαστε μία ομάδα και όλοι μαζί έχουμε πετύχει πολύ όμορφα πράγματα. Μας λείπουν πολύ κάθε μέρα, γιατί το κλίμα ήταν εξαιρετικό και περνούσαμε ωραία δουλεύοντας σκληρά».

Όταν υπέγραφες στον Ολυμπιακό περίμενες πως θα ζήσεις στιγμές όπως αυτές κόντρα στην Άρσεναλ;

«Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό ήξερα ότι πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και όλα μπορούσαν να συμβούν. Είχαμε κάνει καλά παιχνίδια απέναντι στην Άρσεναλ και σε πολλές άλλες μεγάλες ομάδες. Άρα το περίμενα και ήξερα ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, γιατί είμαστε μία πολύ καλή και πολύ μεγάλη ομάδα!».

Αν και αμυντικός έχεις συμβάλει τα μέγιστα σε δύο σημαντικές προκρίσεις του Ολυμπιακού, σκοράροντας τόσο με τη Μίλαν όσο και με την Άρσεναλ. Περίμενες πως θα είχες τέτοια συνεισφορά στην ιστορία της ομάδας;

«Ήταν πράγματι πολύ σπουδαίες στιγμές όταν σκόραρα απέναντι σε τόσο μεγάλους συλλόγους και να προκριθεί η ομάδα μου σε μία τόσο όμορφη διοργάνωση όπως το UEFA Europa League και το UEFA Champions League ήταν στιγμές πραγματικά πολύ σημαντικές για μένα και την καριέρα μου. Ναι, παρόλο που είμαι αμυντικός, έχω συνεισφέρει στην πορεία της ομάδας και έχω βοηθήσει τον σύλλογό μου όσο περισσότερο μπορούσα. Όταν η ομάδα το χρειάζεται, εγώ μπορώ να γίνω επιθετικός και κάνω τα πάντα για να στηρίξω την προσπάθειά της. Είμαι ψηλός και μπορώ να προσφέρω επιθετικά με τις κεφαλιές μου».

Ποιο είναι το όνειρό σου αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

«Το όνειρό μου αγωνιζόμενος με τον Ολυμπιακό είναι να κερδίσω τίτλους και είμαστε κοντά να το πετύχουμε αυτό φέτος. Αλλά τώρα είμαστε σε μία μεγάλη διακοπή και πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει για να το πετύχουμε».