Το πρωτάθλημα το πήρε στο γήπεδο

Ο Ολυμπιακός δεν σφράγισε τον τίτλο στην επιτροπή εφέσεων. Το είχε κάνει στην Τούμπα, από τις 23 Φεβρουαρίου. Άλλα πράγματα κρίθηκαν στα δικαστήρια. 

Το πρωτάθλημα το πήρε στο γήπεδο

Για να μην μπερδευόμαστε. Ο Ολυμπιακός έγινε φέτος πρωταθλητής έπειτα από δύο χρόνια εξυγίανσης, νικώντας και την ίδια την εξυγίανση, με την απόδοση, την ανωτερότητα και τις νίκες του στα γήπεδα της Superleague. Τον τίτλο δεν τον σφράγισε με την απόφαση που πήρε η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ (μετά την ΕΕΑ και τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας) για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας.

Τον τίτλο ο Ολυμπιακός τον σφράγισε στις 23 Φεβρουαρίου στην Τούμπα, όταν νίκησε τον ΠΑΟΚ 1-0 και τον έριξε νοκ άουτ από κάθε διεκδίκηση. Τον τίτλο ο Ολυμπιακός τον έχει κατακτήσει με τη λήξη της κανονικής περιόδου και με τη διαφορά των 7 βαθμών που είχε αποκτήσει. Ανεξαρτήτως εάν αυτή διπλασιάστηκε με τις δικαστικές αποφάσεις που με βάση την ουσία της υπόθεσης και την παρανομία να κατέχει ο ίδιος ιδιοκτήτης δύο ομάδες του ίδιου πρωταθλήματος, θα έπρεπε να είναι διαφορετικές. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το θέμα νίκησε στα δικαστήρια για μια υπόθεση που πάλεψε από την αρχή με πολύ μεγάλη προσπάθεια και επιμονή ώστε να μην «κουκουλωθεί».

Το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το κέρδισε στο γήπεδο. Το είχε πάρει με το +7 της κανονικής περιόδου, δεν είχε ανάγκη το +14 για να πανηγυρίσει. Και μην πει κανείς ότι στα play off παίζονται 30 βαθμοί, άρα όλα ήταν πιθανά με το +7 (+8 στην πραγματικότητα λόγω της ισοβαθμίας που ευνοεί τον Ολυμπιακό).

Ούτε σε φαντασία που καλπάζει (α λα Καλπαζίδης) δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε όλα τα ματς στην εξτρά διαδικασία και ο Ολυμπιακός θα έκανε δύο ήττες και δύο ισοπαλίες. Ούτε με μπαλτά (α λα Μπαλτάκος) να τον τεμάχιζαν δε θα γινόταν κάτι τέτοιο. Ούτε 11 Ιβάν τρομερούς να κατέβαζε ο Αμπέλ στο γήπεδο. Ούτε μέλι (α λα Μέλο) με υπνωτικό να έπαιρναν ο Μαρτίνς και οι παίκτες του στα παιχνίδια. Πουθενά δεν είναι...γραμμένο κάτι τέτοιο ότι θα μπορούσε να συμβεί.

Ο Ολυμπιακός πήρε πανάξια αυτόν τον τίτλο γιατί είναι μακράν η καλύτερη ομάδα. Για την προηγούμενη διετία και πώς το έχασε (ειδικά πέρυσι) είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του, αυτό το 45ο πρωτάθλημα στην γεμάτη δόξα και τίτλους πορεία του συλλόγου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι δικό τους και δεν έχει καμία σχέση η λάμψη της αλήθειας στα δικαστήρια. Η λάμψη είναι όλη δική τους, όπως φυσικά και εκείνων που τους επέλεξαν και τους στήριξαν.