Συνέχεια στις «ήττες» για τον Τάκη Μπαλτάκο!

Ο πολιτικός λόγος δεν «καπελώνει» τα αδιάσειστα στοιχεία. Και με τις μετοχές της ΚΑΕ ΠΑΟ έλεγε «δεν χάνουμε» και η απόφαση ήταν… καταπέλτης!

Συνέχεια στις «ήττες» για τον Τάκη Μπαλτάκο!

Παρά τη σιγουριά του Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος διατράνωνε πως δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, καθώς «ένα παρένθετο πρόσωπο είναι μέτοχος του ΠΑΟΚ και αγόρασε μία εταιρεία, τη VIALAND και κάποια γήπεδα της Ξάνθης. Και λοιπόν; Ποιο είναι το πρόβλημα;», εν τούτοις η Επιτροπή Εφέσεων κατακεραύνωσε τις θέσεις του εξαίρετου, κατά άλλα και με πολιτικό λόγο, δικηγόρου και φυσικά τον εντολέα του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μία καταφανέστατη ήττα στα δικαστήρια, ακόμα μία για να ακριβολογούμε, για τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος, άλλα λέει στα Μέσα για τις εντυπώσεις και εντελώς διαφορετικό είναι το αποτέλεσμα. Η νομιμότητα βλέπετε αγαπητοί δεν είναι πολιτικός λόγος, αλλά αδιάσειστα στοιχεία τα οποία κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη ήττα του νέο-προσληφθέντα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ νομικού, καθώς τους τελευταίους μήνες της θητείας του, της δεύτερης θητείας του, στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός (σ.σ. πάντα βρίσκεται ένας τρόπος να συνδέονται αυτές οι δύο) ο Τάκης Μπαλτάκος είχε καταγράψει αρκετές ήττες στο ενεργητικό του, με αποκορύφωμα, αυτή για την περιβόητη ιστορία με τις μετοχές της «πράσινης» ΚΑΕ.

Ο αντιπρόεδρος (τότε) της ΚΑΕ ΠΑΟ (πέραν της ιδιότητας του νομικού) έλεγε σε κάθε τόνο πως «στο Εφετείο δεν χάνουμε, θα δικαιωθούμε...» αλλά και σε συνέντευξή του είχε πει ότι «ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία ισχύ».

Η ήττα ήταν καταιγιστική, καθώς τότε (Δεκέμβριος του ’15) ο πρόεδρος του Εφετείου είχε προτείνει τον «υποβιβασμό» της ΚΑΕ ΠΑΟ, ωστόσο επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα.

Οι ίδιοι μάλιστα σε ανακοίνωσή τους τότε, τόνιζαν:

«Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού καθώς και του Διοικητικού Εφετείου, αφενός μεν στερεί από τον κ. Μάνο Παπαδόπουλο το δικαίωμα να διατηρεί στην κατοχή του τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ανακαλώντας την άδεια που η ίδια είχε χορηγήσει, επιτρέπει όμως στην ομάδα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα».

Είχε κριθεί, με λίγα λόγια, αφερέγγυος ο Μάνος Παπαδόπουλος να κατέχει τις μετοχές και η παραμονή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα κρίθηκε στα δικαστήρια, όσο κι αν έλεγαν πως δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Ο πρόεδρος μάλιστα, το ξαναλέμε, είχε ψηφίσει... υποβιβασμό.

Καταφανέστατη ήττα στα δικαστήρια και όχι στα media για τις εντυπώσεις, για τον Παναθηναϊκό και τον Τάκη Μπαλτάκο, όπως και τώρα, για τον ίδιο νομικό και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τα νομικά τρικ δεν θα μπορούσαν να περάσουν όταν έχουμε να κάνουμε με αδιάσειστα στοιχεία.