Περίπτωση Λαΐφη: Πολύ δύσκολο, ακόμα κι αν μείνει ελεύθερος

Η Σταντάρ Λιέγης βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον... γκρεμό! Δεν πήρε την άδεια συμμετοχής για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν και της επιβλήθηκε ποινή υποβιβασμού από τα βελγικά δικαστήρια. Η περίπτωση Λαΐφη...

Περίπτωση Λαΐφη: Πολύ δύσκολο, ακόμα κι αν μείνει ελεύθερος

Εφαρμόστηκε ο νόμος με λίγα λόγια και πρωτοδίκως είναι πολύ κοντά στο να πέσει κατηγορία. Η Σταντάρ προσέφυγε σε δεύτερο βαθμό και στις 10 Μαΐου θα γνωρίζει οριστικά τι μέλλει γενέσθαι. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Ολυμπιακό; Εκεί παίζει ο Κωνσταντίνος Λαΐφης και σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας της Λιέγης θα μείνει ελεύθερος.

Ο 26χρονος Κύπριος στόπερ είναι αριστεροπόδαρος, είναι ένας παίκτης που πάντοτε έκανε «κλικ» στο λιμάνι, αλλά παρότι είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2016 από τους «ερυθρόλευκους», δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία φορά προπόνηση στον Ρέντη. Πήγε δανεικός για δύο χρόνια στη Σταντάρ, ο βελγικός σύλλογος στη συνέχεια απέκτησε τα δικαιώματά του, καθώς υπήρχε σχετικός όρος στη συμφωνία με τον Ολυμπιακό και εδώ και τέσσερα χρόνια διαπρέπει στην κεντρική Ευρώπη.

Συνολικά έχει 162 συμμετοχές, 8 γκολ και 7 ασίστ, αποτελώντας έναν από τους πιο αξιόπιστους αμυντικούς του πρωταθλήματος, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και σε ρόλο ανασταλτικού χαφ. Ο Λαΐφης λοιπόν, αν μείνει ελεύθερος, είναι δεδομένο ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα απασχολήσει τον Ολυμπιακό. Είτε δηλαδή θα προταθεί είτε θα εξετάσουν την περίπτωσή του οι «ερυθρόλευκοι».

Ιδού τα δεδομένα

Ήδη σε μανατζερικούς κύκλους ακούγεται έντονα ότι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ παρατηρούν διακριτικά την περίπτωσή του, αλλά προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Το ότι έχει θαυμαστές στο λιμάνι, αυτό είναι κάτι που δεν χωρά καμία αμφιβολία. Άλλωστε, έχει και ένα προσόν που δεν το βρίσκεις εύκολα. Είναι αριστεροπόδαρος, ταχύτατος και ξέρει από μπάλα.

Αν δηλαδή έφευγε ο Σεμέδο για άλλες πολιτείες το καλοκαίρι, ο Λαΐφης θα ήταν μία ιδανική επιλογή για να αποτελέσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Μπα. Υπάρχουν όμως αντικειμενικές δυσκολίες που προκαλούν υψηλότατα εμπόδια για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας μεταγραφής. Αν μείνει ελεύθερος λοιπόν (σ.σ. αν δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό η Σταντάρ, τότε δεν πάει πουθενά ο Κύπριος), ο μάνατζέρ του θα τον προτείνει παντού!

Ο παίκτης δείχνει μία προτίμηση στο εξωτερικό σε πρώτη φάση: είτε να πάει σε μεγαλύτερο κλαμπ στο Βέλγιο είτε στη Γερμανία στην οποία επίσης έχει πολλούς θαυμαστές. Αυτό από μόνο του φτάνει και περισσεύει για να καταλάβουμε εξ αρχής ότι δεν πρόκειται για καθόλου εύκολη περίπτωση.

Ας περιμένουμε όμως πρώτα τις εξελίξεις με τη Σταντάρ και μετά βλέπουμε τι μπορεί να συμβεί. Ως μία πρώτη εικόνα, όμως, ο Λαΐφης δείχνει να έχει ως προτεραιότητα το να εξαντλήσει τα περιθώρια να παραμείνει στο εξωτερικό.