Πρώτα εξέταση και μετά προπόνηση στην Premier League

Οι ομάδες της Premier League σκοπεύουν να υποβάλουν σε εξέταση για κορονοϊό τους παίκτες πριν από κάθε προπόνηση στην επανέναρξη της δράσης

Πρώτα εξέταση και μετά προπόνηση στην Premier League

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει και τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά ο ποδοσφαιρικός κόσμος δείχνει με κάθε τρόπο ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη δράση.

Έτσι στη χρησιμοποίηση μηχανημάτων για γρήγορη πραγματοποίηση τεστ για τον κορονοϊό προετοιμάζονται οι σύλλογοι της Premier League, ελπίζοντας ότι το μέτρο αυτό θα τους επιτρέψει να επανέλθουν με ασφάλεια στους αγωνιστικούς χώρους, όταν η βρετανική κυβέρνηση χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mirror», με τα μηχανήματα αυτά, που θα εγκατασταθούν στα προπονητικά κέντρα των ομάδων, θα υπάρχει η δυνατότητα καθημερινής εξέτασης των ποδοσφαιριστών, ώστε αν κάποιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, να μπαίνει σε καραντίνα πριν προλάβει να μεταδώσει τον ιό στους συμπαίκτες του.

Αν και η πανδημία στη Μ. Βρετανία βρίσκεται ακόμη στη φάση της έξαρσης, οι αγγλικές ομάδες ελπίζουν ότι θα έχουν το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν στις προπονήσεις στα μέσα Μαϊου, με την προοπτική οι αγώνες να επαναρχίσουν στις αρχές Ιουνίου.

Εξυπακούεται ότι, εφόσον αυτό το αισιόδοξο σενάριο ευοδωθεί, οι εναπομείνασες εννέα αγωνιστικές της Premier League θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, μάλιστα, η απαγόρευση παρουσίας θεατών θα μπορούσε να επεκταθεί ως το τέλος του 2020, μια και ακόμα δεν έχει διασφαλιστεί ο τρόπος για την εξάλειψη του ιού με την ανακάλυψη θεραπείας ή εμβολίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ