Μένουν μέχρι να... μείνουν!

Η παράταση σε διάρκεια συμβολαίων μέχρι να τελειώσει η σεζόν, ο Μαρτίνς, ο Ομάρ και ο Ολυμπιακός...

Μένουν μέχρι να... μείνουν!

Προς τη λογική κατεύθυνση οδεύει η διαμόρφωση των λεπτομερειών που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο, έπειτα από την τεράστια αναστάτωση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός και σε ό,τι έχει να κάνει με το δημοφιλέστερο σπορ στον πλανήτη. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να δοθεί παράταση τόσο στη μεταγραφική περίοδο για τη νέα σεζόν όσο και στα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στο τέλος Ιουνίου. Διότι θα ήταν παράλογο να μην δεσμεύονται προπονητές ή παίκτες με κάποιον σύλλογο καθώς θα είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση συνεργασίας τους, αλλά να πρέπει να είναι στην ομάδα τους και μετά τον Ιούνιο, εάν τελικά συνεχιστεί η τρέχουσα σεζόν τον Ιούλιο ή και τον Αύγουστο.

Στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο εφόσον αποφασιστεί τελικά να γίνουν αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου το καλοκαίρι ή να διεξαχθεί η ρεβάνς με την Γουλβς μετά το τέλος Ιουνίου, με δύο σημαντικά στελέχη του κλαμπ. Τον Πέδρο Μαρτίνς και τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο τεχνικός και ο αρχηγός της ομάδας ούτε έχουν συμφωνήσει προς το παρόν με τον Ολυμπιακό για ανανέωση, αλλά ούτε και έχουν κλείσει σε κάποιον άλλο σύλλογο του εξωτερικού για τη συνέχεια της καριέρας τους.

Προφανώς η επέκταση με τον Ολυμπιακό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μέσα σε αυτό το διάστημα, αλλά τώρα δίνεται η δυνατότητα να πάνε οι όποιες τελικές διαπραγματεύσεις για μετά τη λήξη της τρέχουσας σεζόν, όποτε αυτή ολοκληρωθεί. Ακόμη και μετά το τέλος των συμβολαίων τους. Συνεπώς μπορεί ο Μαρτίνς να είναι ο κόουτς του Ολυμπιακού ή ο Ομάρ να παίζει για την ομάδα ακόμη κι όταν δεν θα έχουν με βάση τα έως τώρα δεδομένα επαγγελματική σχέση με τους Πειραιώτες. Διότι με τους νέους κανονισμούς αυτής της εξαιρετικής περίπτωσης που βιώνει παγκοσμίως το ποδόσφαιρο, θα συνεχίσουν να έχουν.Ενώ υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις στην ομάδα.

Το θετικό είναι ότι τόσο ο Πορτογάλος προπονητής όσο και ο Νορβηγός άσος εξακολουθούν να έχουν σε πρώτο πλάνο τον Ολυμπιακό. Και για τη σεζόν που παραμένει «στον αέρα» και για την επόμενη ή τις επόμενες. Οπότε, οι «τεχνικές λεπτομέρειες» ίσως δεν έχουν το βασικότερο ρόλο σε αυτές τις υποθέσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως μπορεί να έχουν τελειώσει με τις πλευρές να «δίνουν τα χέρια», νωρίτερα από τις αρχικώς προκαθορισμένες ημερομηνίες συνεργασίας. Υπάρχουν ακόμη κάτι λιγότερο από τρεις μήνες, άλλωστε, μέχρι τότε. Απλώς τώρα, αυτό το διάστημα παρατείνεται ακόμη περισσότερο...