Τσέφεριν: «Πρωταθλητές ακόμα κι αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα»

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, υπογράμμισε πως ακόμη κι αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, θα πρέπει να αναδειχθούν οι πρωταθλητές. 

Τσέφεριν: «Πρωταθλητές ακόμα κι αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα»

Το μέλλον στα περισσότερα πρωταθλήματα του κόσμου παραμένει αβέβαιο λόγω του κορονοϊού, ωστόσο ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξέφρασε την άποψη ότι πρωταθλητές πρέπει να υπάρξουν για φέτος ακόμα και στην περίπτωση που τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν αρχίσουν ξανά.

«Είμαι αισιόδοξος και έχω πίστη ότι τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν. Ακόμα όμως και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, πρέπει οι λίγκες να ονομάσουν έναν πρωταθλητή», είπε αρχικά ο Τσέφεριν μιλώντας στην «Ekipa» της Σλοβενίας και συνέχισε: «Η Serie A θα τελειώσει, αν και σήμερα δεν μπορώ να υποσχεθώ ή να εγγυηθώ τίποτα. Τα πάντα εξαρτώνται από την κυβέρνηση της κάθε χώρας».

«Τι θα κάνει η Serie A δεν βρίσκεται στις αρμοδιότητες της UEFA, όμως μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων και ότι θα ακούσουμε τους πάντες έτσι ώστε να βρούμε τη σωστή λύση, αφού πρώτα μάς έχουν δώσει το ελεύθερο οι κυβερνήσεις».

Για την Premier League, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είπε: «Δεν βλέπω τον τρόπο που θα αφήσουμε τη Λίβερπουλ χωρίς τίτλο».

Όσον αφορά το Champions League: «Θα τελειώσει με τη δομή με την οποία ξεκίνησε».