O Ιούνιος, η Αγγλία και ο Ολυμπιακός

Οι Άγγλοι ετοιμάζονται για μπάλα αρχές Ιουνίου και ο Ολυμπιακός που έχει μπροστά του τη Γουλβς θα πρέπει να ξέρει σύντομα...

O Ιούνιος, η Αγγλία και ο Ολυμπιακός

Εάν πράγματι έχει βάση και εφόσον επιβεβαιωθεί στη συνέχεια το ρεπορτάζ της «Mirror» περί σχεδίου επανέναρξης του αγγλικού πρωταθλήματος στις αρχές Ιουνίου, κατόπιν συμφωνίας κυβέρνησης και Premier League, αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι θα αρχίσει να παίζει ξανά σε ρυθμό και η... Γουλβς.

Οι Άγγλοι, βέβαια, δεν θεωρούνται γενικώς από τους λαούς που τήρησαν σωστά όσα έπρεπε στην κρίση της πανδημίας, κάθε άλλο μάλιστα... Φαίνονται έτοιμοι ίσως και πάλι να βιαστούν, καθώς τα οικονομικά δεδομένα της διακοπής του πρωταθλήματος είναι δυσθεώρητα και δυσβάσταχτα. Πάνε, λοιπόν, προς ένα πλάνο αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών, με την καλύτερη δυνατή προφύλαξη για τους παίκτες και με ελεύθερη μετάδοση από τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα ώστε να βλέπει άνετα ο κόσμος τα παιχνίδια από το σπίτι του.

Αυτά όλα προφανώς είναι ακόμη σκέψεις και σχέδια επί χάρτου. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στην Αγγλία να καταλήξουν σε τέτοιου είδους αποφάσεις από τη στιγμή που η κρίση στη χώρα είναι σε διαρκή επιδείνωση. Με τον ίδιο τον πρωθυπουργό τους στο νοσοκομείο. Πώς μπορεί, λοιπόν, να αρχίσουν προετοιμασία οι ομάδες σε ένα μήνα για να παίξουν κανονικά σε δύο; Δεν μπορούν να το πουν από τώρα, θα κάνουν «έγκλημα».

Εφόσον όμως συμβεί τελικά κάτι τέτοιο, θα σημαίνει ότι κανονικά θα αρχίσει να προετοιμάζεται και να παίζει μεταξύ άλλων και η Γουλβς. Ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, που κάποια στιγμή θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον η UEFA προχωρήσει σε απόφαση επανέναρξης και του Europa League. Στην Ελλάδα τα μέτρα έχουν πάρει παράταση έως το τέλος Απριλίου και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει -κάθε άλλο- την περαιτέρω εφαρμογή τους. Άρα η επιστροφή σε προπονήσεις για τις ομάδες και η έναρξη των πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι εντελώς στον «αέρα» και θα υπάρξει επανεκτίμηση μετά τις 24 Απριλίου από τη Super League.

Με βάση όσα παρακολουθεί κανείς σε Αγγλία και Ελλάδα, η λογική λέει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να αρχίσει ξανά πολύ συντομότερα από το αγγλικό. Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με την πανδημία δηλαδή στις δύο χώρες. Αλλά οι Άγγλοι καθημερινά δίνουν συγχαρητήρια με άρθρα τους στους Έλληνες για τη διαχείριση της κρίσης από πλευράς κράτους και πολιτών. Και κατηγορούν τη δική τους αντίστοιχη συμπεριφορά. Μπορεί, λοιπόν, να φτάσουμε σε σημείο να πάει η Γουλβς πολύ πιο προετοιμασμένη από τον Ολυμπιακό όταν θα γίνει η ρεβάνς. Θα πείτε, μικρό το κακό στις στιγμές που βιώνουμε. Αλλά και μεγάλο το άδικο...