UEFA: Παράταση στις λίγκες έως τον Ιούλιο, ευρωπαϊκοί τελικοί τον Αύγουστο

Η UEFΑ θέλει να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις και δίνει νέα παράταση προκειμένου να συμβεί αυτό, ενώ πήγε ακόμα πιο πίσω τους ευρωπαϊκούς τελικούς του Champions League και του Europa League.

UEFA: Παράταση στις λίγκες έως τον Ιούλιο, ευρωπαϊκοί τελικοί τον Αύγουστο

Σε τηλεδιάσκεψη κάλεσε η UEFA τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της κρίσης του κορονοϊού και το μέλλον των διοργανώσεων που έχουν διακοπεί. Αυτό που έχει διαρρεύσει σε πρώτη φάση είναι πως γι' ακόμα μία φορά η UEFA έδειξε διάθεση να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις.

Αυτό που ενδιαφέρει την ομοσπονδία είναι να τελειώσουν τα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί λόγω της πανδημίας. Από την τηλεδιάσκεψη που έγινε η UEFA φέρεται να έχει δώσει παράταση στις λίγκες έως το τέλος Ιουλίου για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.

Επιπλέον όσον αφορά στους τελικούς του Champions League και του Europa League φαίνεται πως πηγαίνουν για τον Αύγουστο. Σύμφωνα πάντα με όσα έχουν διαρρεύσει στο γερμανικό δίκτυο ZDF.

Σύμφωνα με τη Marca η ισπανική Λίγκα ζήτησε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα το δικό της, αλλά και κάθε χώρας. Η UEFA τάχθηκε υπέρ αυτής της άποψης και έδειξε διάθεση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να τελειώσουν κανονικά όλες οι διοργανώσεις.

Η ομοσπονδία αναζητά λύσεις και προσαρμόζεται στην κρίση. Επίσης σημαντικό για την ομοσπονδία είναι να γίνουν κανονικά και οι τελικά του Champions League και του Europa League.

Συζητήθηκε ακόμη η αντικειμενική δυσκολία που υπάρχει με το κλείσιμο των συνόρων και το γεγονός πως έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις στις ευρωπαϊκές χώρες. Κάπως έτσι δεν μπορούν να διεξαχθούν άμεσα οι διοργανώσεις της UEFA. Σε Champions League και Europa League θα δοθεί κι άλλη παράταση προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Έτσι το σενάριο για ευρωπαϊκούς τελικούς τον Αύγουστο είναι ορατό κάτι που σημαίνει πως αλλάζει και το καλεντάρι της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, αλλά λαμβάνει υπόψη του την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα. Παραδέχτηκε και ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας πως δεν είναι εύκολο όλο αυτό, αλλά προσπαθεί να δώσει περιθώρια για να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις.