Η Άρσεναλ δεν ξέχασε τον Ντέιβιντ Ροκάστλ, που έφυγε από καρκίνο σε ηλικία 33 ετών (pic)

Στο πένθος βυθίστηκε τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου του 2001 το βρετανικό ποδόσφαιρο, καθώς εκείνη την ημέρα ο Ντέιβιντ Ροκάστλ είχε νικηθεί από τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 33 ετών.

Η Άρσεναλ δεν ξέχασε τον Ντέιβιντ Ροκάστλ, που έφυγε από καρκίνο σε ηλικία 33 ετών (pic)

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Αρσεναλ έφυγε από τη ζωή στα 33 του χρόνια, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσει και να νικήσει την ασθένειά του.

Την ανακοίνωση του θανάτου του, είχε κάνει ο μάνατζέρ του, Τζερόμ Αντερσον.

«Με βαθύτατη θλίψη σάς ανακοινώνω πως ο νέος αυτός άνθρωπος απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες. Έδωσε γενναία μάχη απέναντι στη non-Hodkins lymphoma, η οποία είναι μία μορφή καρκίνου. Ήταν αγαπητός και τον σέβονταν από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, και όποιος τον είχε γνωρίσει δεν θα τον ξεχάσει.»

Ο Ντέιβιντ Ροκάστλ έγινε ευρύτερα γνωστός από τη θητεία του στην Αρσεναλ, με την οποία κέρδισε δύο πρωταθλήματα Αγγλίας το 1989 και το 1991.

Αγωνίστηκε, επίσης, στη Μάντσεστερ Σίτι, τη Λιντς, την Τσέλσι και είχε φορέσει 14 φορές τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας.

Παντρεμένος με την Τζάνετ και πατέρας τριών παιδιών, ο Ροκάστλ έπαιξε τα τελευταία χρόνια σε μικρότερες ομάδες, όπως η Χαλ και η Νόριτς, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς στα γόνατα.

Τον Φεβρουάριο του 2001 έγινε γνωστό ότι προσβλήθηκε από αυτήν τη μορφή καρκίνου, την οποία προσπάθησε να αντιμετωπίσει με χημειοθεραπείες.

Δεκαεννιά χρόνια από το θάνατό του, η Αρσεναλ έκανε την παρακάτω ανάρτηση στα social media