Αχ ποδόσφαιρο, πόσο μας λείπεις!

Δύσκολες οι μέρες χωρίς μπάλα, αλλά αυτό που προέχει είναι η υγεία και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να βγούμε νικητές στον αγώνα με τον κορονοϊό. 

Αχ ποδόσφαιρο, πόσο μας λείπεις!

Η χώρα μας όπως και πολλές άλλες σε ολόκληρο τον πλανήτη μαστίζεται από την πανδημία του κορονοϊού. Όλοι μας ζούμε πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως διανύουμε δύσκολες μέρες, αλλά και ότι όλοι μαζί προστατεύοντας τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο μας ακολουθώντας πιστά όλες τις απαραίτητές οδηγίες των ειδικών, θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές σε αυτό τον αγώνα.

Η εξάπλωση του κορονοϊού όπως ήταν φυσιολογικό επηρέασε τον χώρο του αθλητισμού και κυρίως αυτόν του ποδοσφαίρου. Σε πολλούς τομείς. Αθλητές που καθημερινά βρίσκονται θετικοί στον «Covid 19» και άλλες διάφορες… μουντές ειδήσεις που έχουν να κάνουν γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Πρωταθλήματα μπήκαν στον «πάγο» μέχρι νεοτέρας λόγω της έξαρσης του ιού και σε κάποια από αυτά το μέλλον μοιάζει αβέβαιο σε ότι έχει να κάνει με την συνέχεια τους. Ενώ παράλληλα, σε άλλα αθλήματα ο κορονοϊός κατάφερε με λίγα λόγια να αναβάλει διοργανώσεις όπως για παράδειγμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021. Στην Ελλάδα διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα δίχως μπάλα, δίχως αγωνιστική δράση σε κανένα πρωτάθλημα.

Και αυτό η αλήθεια είναι πως για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους είναι ένα… μαρτύριο. Περνάμε ότι περνάμε με τον κορονοϊό, η ψυχολογία πολλών λόγω της όλης κατάστασης έχει πέσει στα… τάρταρα, δεν έχουμε κιόλας λίγη μπαλίτσα να ξεφύγει το μάτι μας ρε παιδί μου! Θα πρέπει ωστόσο να ξεκαθαριστεί ότι η υγεία προέχει και όλα τα άλλα σε τέτοιες καταστάσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα. Απλά όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε μας έχει κάνει να σκεφτούμε πόσο πολύ μας έχει λείψει το ποδόσφαιρο.

Πόσο μας έχει λείψει μία Κυριακή στο γήπεδο να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Πόσο μας έχει λείψει να κάτσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας και να παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Να ξεφύγει έστω και λίγο το μυαλό μας από τη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Κάτι τέτοιες καταστάσεις δίχως ποδόσφαιρο είναι που σε κάνουν να κάθεσαι να σκέφτεσαι και να αναλογίζεσαι πόσο σημαντικό πράγμα για την ζωή μας είναι το ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα ο αθλητισμός.

Πόσο μάλλον το ποδόσφαιρο που αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας και το πιο δημοφιλές άθλημα. Που προσφέρει πέρα από την ψυχολογία, πολλά ξεχωριστά συναισθήματα, που πολλές φορές σε κάνουν να δακρύζεις είτε από χαρά, είτε από στεναχώρια για την αγαπημένη σου ομάδα. Και όλο αυτά τα προσφέρει το ποδόσφαιρο, ένα πολύ απλό πράγμα, ένα πραγματικό αγαθό.

Ο «βασιλιάς» των σπορ που φροντίζει να μας πηγαίνει σε άλλη διάσταση και να μας προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε, αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε να επιστρέψει και πάλι στις ζωές μας. Σίγουρα μόλις ξεπεραστεί η πανδημία του κορονοϊού και επανέλθουμε στην κανονικότητα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και πολλά θα έχουν αλλάξει και στο ποδόσφαιρο.

Εμείς πάντως το περιμένουμε και πάλι! Πάνω απ’ όλα υγεία να υπάρχει και όλα θα φτιάξουν στη συνέχεια. Και νικητές θα βγούμε από όλο αυτό και τους παλιούς μας ρυθμούς θα βρούμε ξανά και το ποδοσφαιράκι θα επιστρέψει στην καθημερινότητά μας…