Η σοβαρή στάση στο θέμα Τσιμίκα

Διαρκώς ρωτούν από την Ιταλία τον μάνατζερ του Κώστα Τσιμίκα και εκείνος τους μιλά για τον κορονοϊό.

Η σοβαρή στάση στο θέμα Τσιμίκα

Απολύτως λογική είναι η στάση που τηρεί η πλευρά του Κώστα Τσιμίκα στο διαρκές πρέσινγκ των ιταλικών ΜΜΕ σχετικά με το ενδιαφέρον της Νάπολι και της Ίντερ για την απόκτηση του διεθνούς άσου από τον Ολυμπιακό.

Το βράδυ του Σαββάτου (28/3) υπήρξαν εκ νέου σε ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα της Ίντερ οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Τσιμίκα, Πασχάλη Τουντούρη, σχετικά με το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη με την υπόθεση και για το ενδιαφέρον της ομάδας από το Μιλάνο. Και η απάντηση ήταν στο ίδιος ύφος όπως των τελευταίων ημερών, σε αυτή την πίεση από πλευράς ιταλικών Μέσων.

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς. Είμαστε όλοι επικεντρωμένοι στα μέτρα που έχουν ληφθεί για να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη. Ελπίζουμε ότι όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα ξεκινήσουν ξανά το συντομότερο δυνατό και ότι όλες οι απώλειες θα ελαχιστοποιηθούν», είναι η δήλωση του ατζέντη του Τσιμίκα στο InterDipendenza.net, που καθημερινά αναπαράγεται και από άλλες ιστοσελίδες οι οποίες αφορούν την Ίντερ είτε γενικότερα το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Προφανώς ούτε είναι η στιγμή με όσα συμβαίνουν, αλλά ούτε και θα είχε κάποιο νόημα να γίνεται συζήτηση για μεταγραφικές υποθέσεις την ώρα που υπάρχει γενικότερη αβεβαιότητα και στον χώρο του ποδοσφαίρου σχετικά με οποιοδήποτε ζήτημα. Αλλά δείχνει και σοβαρότητα από την πλευρά του Τσιμίκα η συγκεκριμένη στάση, τόσο επειδή προέχουν άλλα αυτή την ώρα, όσο και γιατί οι υποχρεώσεις του ποδοσφαιριστή με τον σύλλογό του (όποτε αυτές επαναρχίσουν) μεταθέτουν τα όποια σχόλια και δημόσιες τοποθετήσεις για αργότερα. Όταν άλλωστε θα υπάρχει και κάποια ουσία, όχι απλώς ενδιαφέρον - έστω και τόσο έντονο, όπως είναι ειδικά αυτό της Νάπολι.

Αν και όταν φτάσει η στιγμή να γίνουν τέτοιες συζητήσεις, κανονικά στο τραπέζι, με τους όρους που ενδεχομένως διαμορφώνονται και από τη νέα κατάσταση, την οποία έχει δημιουργήσει η πανδημία, τότε κι ο Τσιμίκας θα δει τα πράγματα όπως εξυπηρετούν και τη δική του καριέρα. Αλλά η έως τώρα αντιμετώπιση της κατάστασης από τον ποδοσφαιριστή και το περιβάλλον του είναι υποδειγματική, όπως άλλωστε συνέβη φέτος όλη τη χρονιά στο γήπεδο, αλλά και μετά τις χειμερινές συζητήσεις με τη Νάπολι που δεν ολοκληρώθηκαν.