ΕΠΣ Πειραιά: Πάνω στο καλύτερο!

Η εξάπλωση του κορονοϊού διέκοψε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών στην ΕΠΣ Πειραιά και τη μάχη ανάμεσα στον Αίαντα Σαλαμίνας και τον ΑΟ Καραβά

ΕΠΣ Πειραιά: Πάνω στο καλύτερο!

Εννοείται πως όταν πρόκειται για την υγεία (στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για πανδημία), όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Η αλήθεια είναι όμως πως οι σκέψεις μας στρέφονται και στον αθλητισμό και ιδιαίτερα αυτών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Επίσης, οι ποδοσφαιριστές (επαγγελματίες και ερασιτέχνες), οι παράγοντες, οι προπονητές και το φίλαθλο κοινό, που έχουν χάσει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους. Δεν είναι εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάζουν τρόπο ζωής, αλλά έτσι πρέπει να γίνει όσο και αν χρειαστεί.

Μην ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο έκανε, κάνει και θα εξακολουθεί να κάνει τον κόσμο να ξεχνά για λίγο τα προβλήματα και να στρέφει την προσοχή του στις τέσσερις γραμμές. Ο ενθουσιασμός του Σαββατοκύριακου και αυτά τα ενενηντάλεπτα ήταν μία έξοδος από τη ρουτίνα.

Σε αυτή τη γωνιά θα αναφερθούμε στο πειραϊκό ποδόσφαιρο που φέτος προσέφερε συγκινητικές στιγμές. Τελικά τα έφερε έτσι η ζωή να μην απολαύσουμε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών της ΕΠΣΠ. Όλα δείχνουν πως δεν θα συνεχιστούν (ορθώς, αν θέλετε τη γνώμη μας) για φέτος οι αθλητικές δραστηριότητες και χάσαμε την ευκαιρία να δούμε πώς θα ολοκληρωνόταν η μάχη στον 2ο όμιλο της Α’ κατηγορίας.

Ο Αίας Σαλαμίνας έχει 54 βαθμούς, μόλις δύο περισσότερους από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Καραβά. Και ο κορονοϊός ήρθε να σταματήσει τον εκπληκτικό αυτόν… μαραθώνιο πάνω στο καλύτερο! Ο Αίας ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τον συμπολίτη και φιναλίστ του Κυπέλλου Αμπελακιακό, ενώ μετά θα πήγαινε στον Ρέντη για το ντέρμπι κορυφής με τον ΑΟΚ.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πόσο κομβικές θα ήταν οι δύο αυτές αναμετρήσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αμφότερες οι ομάδες πορεύονται χέρι-χέρι και κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί έξι στροφές πριν από το τέλος. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Η αναστολή των πρωταθλημάτων με εντολή της ΕΠΟ ως μέτρο για την καταπολέμηση του φονικού ιού «φρέναρε» απότομα τις βλέψεις των δύο ομάδων αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν, πότε και υπό ποιες συνθήκες θα επιστρέψει η δράση στο λιμάνι. Και σίγουρα αν αποφασιστεί να διακοπεί οριστικά για φέτος το πρωτάθλημα, τι θα γίνει με τους πρωτοπόρους, τις ανόδους και με εκείνους που υποβιβάζονται. Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις, αφού άλλοι θα ευνοηθούν και άλλοι θα αδικηθούν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η έξαρση του κορονοϊού μάς στέρησε το δικαίωμα να δούμε ποια θα ήταν η έκβαση του συναρπαστικού πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο της Α’ Πειραιά και αυτόν που θα έπαιρνε το απευθείας εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική.