Μπενζεμά, ρώτα πρώτα

Στο μίσος και το κόμπλεξ του για τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν προσβλητικός για τον Ολυμπιακό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπενζεμά, ρώτα πρώτα

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς σέντερ φορ του κόσμου τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είναι δα και ο καλύτερος. Στο «Μπερναμπέου» άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αποδοκιμαστεί από το κοινό της Ρεάλ για την απόδοσή του και τα γκολ που έχει χάσει με αστείο τρόπο.

Η προσωπική κόντρα που έχει ο 33χρονος επιθετικός με τον Ματιέ Βαλμπουενά εδώ και μερικά χρόνια, τον οδήγησε να μιλήσει υποτιμητικά για τον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας. Μόνο που με αυτή την προσβολή, για την οποία ο ίδιος ο Ματιέ κατά καιρούς έχει απαντήσει και δεν έχει και κανένα λόγο να ασχοληθεί ξανά παρά μόνο στα δικαστήρια, ο Μπενζεμά έβαλε στο «κάδρο» και τον Ολυμπιακό.

Δεν ξέρει ο Μπενζεμά πού είναι ο Βαλμπουενά; Είναι στο βυθό της θάλασσας, όπως είπε; Μπα, στον Ολυμπιακό παίζει, στην καλύτερη ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το οποίο, όταν άρχιζε να παίζει μπάλα σε υψηλό επίπεδο ο Μπενζεμά, μόλις τότε είχε κάνει το μεγάλο «χουνέρι» στην εθνική Γαλλίας στο EURO του 2004. Ας θυμηθεί λίγο.

Ας ρωτήσει να μάθει ο Μπενζεμά ότι ο Ολυμπιακός τον οποίο υποτίμησε με την πρόσφατη «ατάκα» κόμπλεξ και μίσους για τον Ματιέ, δεν έχει χάσει ποτέ από την τωρινή ομάδα του, την Ρεάλ, στους αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ στην Ελλάδα. Δύο ισοπαλίες (3-3 και 0-0 και μία ήττα 1-2 έχουν οι Μαδριλένοι). Ας του το πουν. Επίσης ότι ακόμη και στις ήττες από την Ρεάλ στην Ισπανία, ο Ολυμπιακός την είχε ταλαιπωρήσει την τωρινή ομάδα του. Όχι μόνο στο ηρωικό 2-4 με δέκα παίκτες ή στο 1-2 με το γκολ του Σολδάδο στο τέλος. Αλλά και στο 1-5, όταν ο άπειρος τότε στη διοργάνωση Ολυμπιακός είχε προηγηθεί και χρειάστηκε η βοήθεια μιας από τις τραγικότερες διαιτησίες που έχει βρει στο δρόμο του στην Ευρώπη για να «γυρίσει» σε βάρος του το ματς.

Αντίπαλος με τον Ολυμπιακό ο Μπενζεμά δεν έχει παίξει. Ούτε τότε με την Λιόν το 2005, όταν η ομάδα του είχε νικήσει δυο φορές, αλλά τον ίδιο τον είχαν εκτός αποστολής και στα δύο παιχνίδια. Τον δε Βαλμπουενά, τον έχει νικήσει με την Ρεάλ κόντρα στην Μαρσέιγ, αλλά ο ίδιος δεν είχε κάνει και τίποτα ιδιαίτερο. Όλα ο Κριστιάνο με τον Κακά τα είχαν κάνει.

Ας ρωτήσει να μάθει ο Μπενζεμά, προτού πετάξει προσβολές για μια ομάδα την οποία δεν έχουν υποτιμήσει άλλοι κι άλλοι. Πολύ καλύτεροί του. Αντιθέτως, την έχουν σεβαστεί γιατί έχουν υποφέρει. Ας ρωτήσει τον Ζιζού ή τον Ντεσάν. Ας τολμήσει να ρωτήσει τον Καρεμπέ. Αν μπορούσε, ας ρωτούσε και τον ίδιο τον Ματιέ για όσα έχει ζήσει με τον Ολυμπιακό αυτή τη χρονιά, τον αγάπησε και αποφάσισε να μείνει και την επόμενη.

Και τελικά, αυτές τις μέρες που πλένει συχνά τα χέρια του ο Μπενζεμά, ας πλένει και το στόμα του προτού μιλήσει για τον Βαλμπουενά και τον Ολυμπιακό...