Αλήθεια, πώς θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα;

Η UEFA θέλει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και πιστεύει ότι έως τις 30 Ιουνίου αυτό θα έχει συμβεί αν όλα πάνε καλά. Ακόμα και με το καλό σενάριο, πώς ακριβώς θα γίνει;

Αλήθεια, πώς θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα;

Από τη στιγμή που τα παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων αναβλήθηκαν έχει ξεκινήσει μία παραφιλολογία τι θα συμβεί και τι όχι. Άλλοι θεωρούν δεδομένη τη διακοπή τους, άλλοι ότι η σεζόν είναι ως μη γενόμενη και άλλοι ότι θα συνεχιστούν. Τι πραγματικά θα συμβεί είναι δύσκολο να το προβλέψουμε. Για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα θα πρέπει στη χειρότερη να επαναρχίσουν στα μέσα Μαΐου. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να αρχίσουν και να τελειώσουν.

Τώρα λοιπόν θα πάμε με το σενάριο ότι τα πρωταθλήματα θα γίνουν και θα τελειώσουν. Αυτή άλλωστε είναι και η πρόθεση της UEFA και την εξέφρασε ξανά ο πρόεδρός της Αλεξάντερ Τσεφερίν. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις.

Και εδώ υπάρχουν βέβαια κάποια εμπόδια, τα οποία είναι σοβαρά και επίσης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πάμε με το σενάριο ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου επαναρχίζουν τα πρωταθλήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν μείνει δύο μήνες χωρίς να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και τουλάχιστον ενάμιση μήνα κλεισμένοι στα σπίτια τους και χωρίς κάποια σοβαρή προπόνηση.

Στην Ελλάδα τα τελευταία ματς για το πρωτάθλημα έγιναν την 1η Μαρτίου και μετά μόνο οι τέσσερις του Κυπέλλου έπαιξαν στις 4 του μήνα. Στην Αγγλία για παράδειγμα τα τελευταία ματς έγιναν το διήμερο 7-8 Μαρτίου. Πηγαίνουμε δηλαδή για ένα δίμηνο αγωνιστικής απραξίας και μάλιστα χωρίς προπονήσεις.

Αν αποφασιστεί ότι ξεκινούν τα παιχνίδια στα μέσα Μαΐου και μάλιστα παίζοντας ανά τρεις ημέρες για να προλάβουν να τελειώσουν, πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Θα πάρουν τους ποδοσφαιριστές από τα σπίτια τους που κάνουν βάρη και θα τους βάλουν να παίξουν; Τέτοια αγωνιστική απραξία δεν έχουν οι παίκτες ούτε όταν τελειώνουν φυσιολογικά τα πρωταθλήματα.

Γίνεται αντιληπτό ότι έχοντας τους παίκτες κλεισμένους στα σπίτια τους για δύο μήνες και χωρίς προπόνηση, αν τους πάρεις ξαφνικά και τους βάλεις να παίζουν ανά τρεις ημέρες το πρόβλημα θα είναι σοβαρό. Ο ένας τραυματισμός θα διαδέχεται τον άλλον και φυσικά είναι και αυτό ένα θέμα που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους πριν πάρουν τις τελικές αποφάσεις, διότι όταν τελειώσει η τρέχουσα σεζόν θα αρχίσει η επόμενη.