Μήπως να το πάρουν οι... περσινοί;

Η δήλωση του Τσέφεριν έχει αρχίσει ήδη να παρερμηνεύεται κατά το δοκούν. Μέχρι τις τελικές αποφάσεις για το ποδόσφαιρο, πολλά θα ακουστούν, αλλά ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται...

Μήπως να το πάρουν οι... περσινοί;

Η UEFA ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ότι εφόσον η κατάσταση με την πανδημία το επιτρέψει και δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για την υγεία κανενός, τότε η πρόθεσή της είναι να ολοκληρωθούν οι σεζόν έως το τέλος Ιουνίου. Τόσο στις δικές της διοργανώσεις όσο και στις εγχώριες. Και ότι θα υπάρξει νέα επαφή προσεχώς για να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Στόχος και επιθυμία όλων όσοι βρίσκονται στον κόσμο του ποδοσφαίρου διεθνώς είναι με κάποιον τρόπο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και να μη χρειαστεί η διακοπή τους. Εάν αυτό μπορεί να γίνει ή όχι δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί επί του παρόντος. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες και τα πλάνα που υπάρχουν και επεξεργάζονται οι υπεύθυνοι έχουν να κάνουν με την περίπτωση που ελεγχθεί η εξάπλωση του ιού και δοθεί η συγκατάθεση από τους επιστήμονες και από τις κυβερνήσεις.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν θέλησε να διαψεύσει κάποια σενάρια περί σκέψεων από τώρα να διακοπούν τα πρωταθλήματα και να μη συνεχιστεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Και πολύ καλά έκανε από τη στιγμή που η πρόθεση του ποδοσφαίρου είναι να εξαντληθεί κάθε περιθώριο.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας είπε το αυτονόητο, από τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα είναι η κατάσταση σε δύο μήνες. Σκέψεις υπάρχουν πολλές και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μάλλον, όχι όλα. Αυτό που δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση είναι να ακυρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος και να μην υπάρξει ανάδειξη πρωταθλητών όπως και κατάταξη των υπόλοιπων ομάδων ώστε να μπορέσει να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Στον Ολυμπιακό είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για κάθε περίπτωση. Συνέχισης του πρωταθλήματος ακόμη και με συμπτυγμένη τη διαδικασία των πλέι οφ, όπως και απόφασης διακοπής του. Άλλωστε η κανονική περίοδος έχει ήδη ολοκληρωθεί στην Ελλάδα. Και οι βαθμολογικές αποστάσεις είναι ήδη μεγάλες ώστε να γίνονται όνειρα θερινής νυκτός από άλλες πλευρές.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η πειραϊκή ομάδα θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα δίχως την παραμικρή αμφιβολία. Και θα παίξει, όποτε αποφασιστεί και όταν με το καλό ληφθούν οριστικές αποφάσεις και απαλλαγεί ο πλανήτης από τον κίνδυνο του ιού, ως πρωταθλητής και από θέση ισχυρού για να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο επόμενο Champions League. Με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να διεκδικήσει και φέτος ακόμη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διάκριση από αυτή που έχει ήδη πετύχει.

Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν ότι όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα στη φετινή περίοδο δεν θα ισχύσουν, μπορούν να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Ακόμη και ότι θα αναδειχτούν πρωταθλητές οι... περσινοί. Ούτε στη... Μάντσεστερ Σίτι τολμούν να κάνουν τέτοιες ανεφάρμοστες σκέψεις. Στην Ελλάδα είναι...αλλιώς. Μόνο που δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Αυτά, γιατί υπάρχουν και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε...