Μακάρι να δικαιωθεί η UEFA

Όλες οι ευχές του πλανήτη συνοδεύουν τις αποφάσεις της UEFA. Γιατί αν ξαναρχίσουν οι αγώνες σε ένα μήνα, πάει να πει ότι όλα θα είναι καλά. Μακάρι...

Μακάρι να δικαιωθεί η UEFA

Για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα στις 30 Ιουνίου, πρέπει να αρχίσουν ξανά το πολύ στα μέσα Απριλίου. Ο κίνδυνος να μπουν οι ομάδες στο γήπεδο χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία είναι άλλος για τους παίκτες και δεν έχει να κάνει με τον ιό, αλλά τέλος πάντων...

Να τελειώσουν, λοιπόν, τα πρωταθλήματα και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποφάσισε η UEFA, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των συμμετεχόντων στους αγώνες και των θεατών. Γιατί εάν γίνουν τα παιχνίδια και με θεατές, θα σημαίνει ότι ο κορονοϊός θα έχει νικηθεί εντελώς. Αλλά και χωρίς θεατές να γίνουν, πάλι θα σημαίνει ότι θα έχει νικηθεί, διότι κανείς δεν θα τολμούσε να βάλει σε κίνδυνο τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους διαιτητές και όλους όσοι απαιτούνται υποχρεωτικά για να γίνει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας.

Μπορούν οι σημερινές συνθήκες να αλλάξουν σε ένα μήνα; Στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Αγγλία, στην Ελλάδα, παντού; Μακάρι. Μακάρι να αρχίσει ξανά το ποδόσφαιρο, όλοι το θέλουμε. Μακάρι οι σημερινές αποφάσεις να είναι προφητείες χαράς και ανακούφισης.

Επειδή όμως οι κυβερνήσεις των κρατών παίρνουν μέτρα διεθνούς καραντίνας και κάνουν λόγο για ανάγκη προστασίας εβδομάδων ή και μηνών, μάλλον για θαύμα θα πρόκειται εάν συμβεί. Η ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι επιτροπές που συστάθηκαν θα έχουν σκοπό και ρόλο μόνο να βρουν τρόπους για να ολοκληρωθούν όπως πρέπει οι διοργανώσεις, με την ανάδειξη πρωταθλητών και λοιπών θέσεων με βάση τη λογική, την προστασία της υγείας των ανθρώπων και πάντως όχι μέσα στα γήπεδα.

Όσα σε πρώτη φάση ανακοινώθηκαν σήμερα σχετικά με τη συνέχεια των διοργανώσεων στην Ευρώπη και των εγχώριων πρωταθλημάτων, μάλλον σαν προσευχή μοιάζουν και όχι σαν κάτι που μπορεί όντως να υλοποιηθεί.

Μακάρι, αλλά δυστυχώς...