Γουλβς - Ολυμπιακός: Πιστεύουν στην πρόκριση και γι΄αυτό οι «ερυθρόλευκοι»

Τι δείχνει η ανάλυση των φετινών αγώνων της Γουλβς στο «Μολινό» και γιατί δίνει μεγάλες πιθανότητες στον Ολυμπιακό όταν με το καλό γίνει η ρεβάνς. 

Γουλβς - Ολυμπιακός: Πιστεύουν στην πρόκριση και γι΄αυτό οι «ερυθρόλευκοι»

Στον Ολυμπιακό μπορεί να έχει σταματήσει η αγωνιστική δράση λόγω του κορονοϊού και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί σχετικά με την παύση ακόμη και των προπονήσεων, αλλά το τεχνικό επιτελείο με εφόδιο την τεχνολογία, ακόμη και κατ’ οίκον συνεχίζει να εργάζεται για να είναι η ομάδα όσο γίνεται καλύτερα προετοιμασμένη όταν αποφασιστεί η διεξαγωγή της ρεβάνς με την Γουλβς στην Αγγλία.

Εάν και όταν γίνει αυτό, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του θα επιδιώξουν να έχουν κάθε λεπτομέρεια έτοιμη προκειμένου ο Ολυμπιακός να μπορέσει να κάνει άλλη μία υπέρβαση και να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη.
Το 1-1 του πρώτου αγώνα και βασικά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα στάδιο με πλήρη απουσία αγωνιστικού ρυθμού μετά και την απόφαση απαγόρευσης ακόμη και των προπονήσεων της ομάδας, δημιουργεί σαφώς μεγάλες δυσκολίες για την επίτευξη του στόχου. Υπάρχουν, όμως, στοιχεία που δίνουν ελπίδα στους Πειραιώτες και το βασικότερο είναι η πίστη που έχει η ίδια η ομάδα στις δυνατότητές της, από τη στιγμή που κατάφερε να σταθεί όρθια παρά τα εμπόδια που υπήρξαν στο πρώτο παιχνίδι.

Με κυριότερο το ότι χρειάστηκε να παίξει για πάνω από μία ώρα με παίκτη λιγότερο. Ένα άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα έχει να κάνει με τα φετινά αποτελέσματα της Γουλβς στο γήπεδό της, τα οποία κάθε άλλο παρά την καθιστούν πανίσχυρη γηπεδούχο. Ή φόβητρο για τους φιλοξενούμενούς της. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο τα πηγαίνει καλύτερα εκτός έδρας παρά στο «Μολινό». Κι ο Ολυμπιακός, όταν με το καλό έρθει η ώρα του επαναληπτικού, μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό.

Για τους αγώνες της στα προκριματικά και στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στην Πρέμιερ Λιγκ, η αγγλική ομάδα έχει δώσει φέτος 22 παιχνίδια στο γήπεδό της. Από αυτά στα 13 έχει φέρει αποτελέσματα που θα της έδιναν πρόκριση επί του Ολυμπιακού και στα άλλα 9 είτε θα αποκλειόταν από την ελληνική ομάδα είτε το ματς θα πήγαινε στην παράταση. Είναι μεγάλος ο αριθμός, δηλαδή, των ομάδων που υποχρέωσαν την Γουλβς σε κακό αποτέλεσμα στην έδρα της. Και μεγάλο το ποσοστό για τον Ολυμπιακό ώστε να ελπίζει σε πρόκριση. Χωρίς, μάλιστα, να υπολογίζουμε και κάποιες ισοπαλίες με 0-0 που έχει φέρει η Γουλβς στην έδρα της, διότι εάν συμβεί αυτό όταν θα γίνει η ρεβάνς τότε τη συμφέρει με το εκτός έδρας γκολ του πρώτου ματς.

Στην Ευρώπη τα αποτελέσματά της είναι καλύτερα. Η μοναδική ομάδα που την έχει νικήσει στο Γουλβερχάμπτον είναι η Μπράγκα με 1-0 στην πρεμιέρα του ομίλου. Νωρίτερα στα προκριματικά η Γουλβς έκανε τρεις νίκες (2-0 την Κρουσέιντερς, 4-0 την Πιούνικ και 2-1 την Τορίνο), ενώ στον όμιλο επιβλήθηκε με 1-0 της Σλόβαν και 4-0 της Μπεσίκτας. Αλλά και με 4-0 της Εσπανιόλ στα νοκ άουτ. Δηλαδή από τα 7 ευρωπαϊκά παιχνίδια της στο «Μολινό», νίκησε στα 6. Κι αυτό σίγουρα δεν είναι ενθαρρυντικό για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο στην Αγγλία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχει νικήσει 2-0 την Γουότφορντ, 2-1 την Άστον Βίλα, 2-0 την Γουέστ Χαμ, 3-2 την Σίτι, 3-0 τη Νόριτς, ενώ έχει φέρει 0-0 με Λέστερ και Μπράιτον.

Τα παιχνίδια της Γουλβς στο γήπεδό της που έφερε «βολικό» για τον Ολυμπιακό αποτέλεσμα είναι το 2-5 με την Τσέλσι, το 1-2 με την Τότεναμ και το 1-2 με την Λίβερπουλ. Αλλά έχει φέρει και πέντε φορές 1-1, με Μπέρνλι, με Γιουνάιτεντ, με Σοαυθάμπτον, με Σέφιλντ και με Νιούκαστλ. Αποτελέσματα που θα έστελναν σε παράταση της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι και λίγα.

Συνολικά στο γήπεδό της η Γουλβς έχει νικήσει φέτος 11 φορές, έχει φέρει 7 ισοπαλίες και έχει ηττηθεί σε 4 αναμετρήσεις. Δεν είναι σε καμία περίπτωση μία απόρθητη έδρα, αλλά φυσικά εάν ο αντίπαλός της δεν προσέξει μπορεί να υποστεί σκληρές ήττες, όπως η Μπεσίκτας και η Εσπανιόλ. Όπως όλα δείχνουν ο επαναληπτικός με την Γουλβς είναι ακόμη κάτι μακρινό λόγω των γεγονότων που συμβαίνουν στον κόσμο με τον ιό, αλλά στον Ολυμπιακό έχουν ήδη αρχίσει να μελετούν κάθε λεπτομέρεια. Όπως φυσικά κάνουν διαρκή ανάλυση και σε ό,τι συνέβη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης».