Ιεροκλής Στολτίδης στο «ΦΩΣ» για Μέλμπεργκ και Γκαλέτι: «Τι άλλο να ζητήσεις, ρε φίλε!»

Το αφιέρωμα στον Στολτίδη είχε μεγάλη απήχηση, είδαμε ο κόσμος του Ολυμπιακού πόσο τον αγαπάει και πόσο τον εκτιμάει. Ήταν παικταράς και ψυχάρα και σοβαρό παλικάρι. Τον διάλεξα λοιπόν τώρα να μου μιλήσει για Γκαλέτι και Μέλμπεργκ, διότι τους έζησε ως συμπαίκτες και η γνώμη του με ενδιαφέρει. 

Ιεροκλής Στολτίδης στο «ΦΩΣ» για Μέλμπεργκ και Γκαλέτι: «Τι άλλο να ζητήσεις, ρε φίλε!»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Για να δούμε τι μου είπε ο Ιεροκλής Στολτίδης για τους δύο αυτούς ξένους παίκτες.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο ένθετο που κυκλοφόρησε με το «ΦΩΣ» στις 3/3/2020

Ιεροκλή, θέλω να μου πεις τι ξεχώριζε τον Μέλμπεργκ και τι ξεχώριζε τον Γκαλέτι. Ξεκίνημα από τον Μέλμπεργκ.

Ο Μέλμπεργκ είχε κάτι που εγώ το εκτιμώ πολύ για μια ομάδα με απαιτήσεις όπως ο Ολυμπιακός, ήταν σταθερότατος αμυντικός. Δεν θυμάμαι να είχε κάνει ποτέ τη μεγάλη γκέλα. Γενικώς δεν έκανε λάθη, ενώ όλοι κάνουμε λάθη στο ποδόσφαιρο. Ήταν πάντα με βαθμό 7, όχι τη μία να είναι του 5 και την άλλη να είναι του 9. Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό αυτού του στόπερ. Ένιωθες ασφάλεια πίσω. Εμένα μου άρεσε πολύ ο Μέλμπεργκ.

Κι έκανε τρομερό δίδυμο με τον Αβραάμ στα ντουζένια του.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Να δένουν οι δύο στόπερ μεταξύ τους. Μπορεί ο ένας να είναι πολύ καλός και ο άλλος να είναι καλός, αλλά να μη δένουν μεταξύ τους. Ο Μέλμπεργκ με τον Αβραάμ έδεναν, ο ένας ήταν πιο έμπειρος και έπαιρνε άριστες θέσεις, ο άλλος ήταν πιο ευκίνητος και κινούταν σε μεγάλους χώρους.

Ως χαρακτήρας ο Σουηδός;

Φοβερό παιδί! Δεν ασχολούταν με τίποτα άλλο πέρα από τη δουλειά του. Υψηλού επιπέδου επαγγελματίας, ήρθε από υψηλό επίπεδο πρωταθλημάτων, φίλε, από την Ιταλία και από την Αγγλία.

Γκαλέτι;

Κι αυτός ήρθε από υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, το ισπανικό. Εθνική Αργεντινής είχε παίξει, τι να λέμε. Μου άρεσε πάρα πολύ. Τον θεωρούσα πολύ έξυπνο ποδοσφαιριστή, είχε εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Και ιδιαίτερα με αυτόν είχα εξαιρετική συνεργασία μέσα στο γήπεδο.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο ατού του;

Είχε όλο το πακέτο! Δύσκολα να βρεις εξτρέμ να τα κάνει όλα, ήταν γρήγορος, πλαγιοκοπούσε, έφτιαχνε γκολ για τους συμπαίκτες του και έβαζε γκολ ο ίδιος, τι άλλο να ζητήσεις, ρε φίλε! Έβγαινε στον κατάλληλο χώρο την κατάλληλη στιγμή.

Κάποιο περιστατικό αξέχαστο με αυτούς τους δύο εκτός γηπέδου;

Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι. Και τα δύο παιδιά ήταν χαμηλών τόνων, και ο Μέλμπεργκ και ο Γκαλέτι. Παρ' ότι ήρθαν από μεγάλα πρωταθλήματα, δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια ή στο γήπεδο. Χαίρομαι που τους είχα συμπαίκτες.