Ολυμπιακός - Γουλβς: Ο Ολυμπιακός και ο Νούνο του... Παναθηναϊκού!

Δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ νίκη επί του Ολυμπιακού ο προπονητής της Γουλβς. Τι είχε κάνει ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο όταν εργαζόταν στον Παναθηναϊκό...

Ολυμπιακός - Γουλβς: Ο Ολυμπιακός και ο Νούνο του... Παναθηναϊκού!

Το βράδυ της Πέμπτης (12/3-22.00) ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο θα επισκεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής το γήπεδο του Ολυμπιακού, αλλά γενικά δεν θα είναι η πρώτη εμπειρία του. Όπως είναι γνωστό, ο τεχνικός της Γουλβς είχε εργαστεί στον Παναθηναϊκό ως προπονητής γκολκίπερ στο τιμ του Ζεσουάλδο Φερέιρα κι η ελληνική ομάδα ήταν η τελευταία στην οποία ήταν απλά συνεργάτης. Αμέσως μετά, από τη σεζόν 2012-13, ανέλαβε πρώτος προπονητής στην Ρίο Άβε και άρχισε μια πορεία η οποία είναι διαρκώς εξελισσόμενη.

Ολυμπιακός-Γουλβς: Με Φορτούνη η αποστολή

Με την φόρμα του Παναθηναϊκού, ο Νούνο αντιμετώπισε τρεις φορές τον Ολυμπιακό από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2012. Προσελήφθη από τους πράσινους λίγο μετά τη νίκη τους επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με τα γκολ του Σισέ, αλλά μέχρι να φύγει από τον Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε να νικήσει ποτέ τους Πειραιώτες.

Τη σεζόν 2010-11 ήταν παρών στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (με το γκολ του Τζεμπούρ στο τέλος), ενώ την επόμενη στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (με τον Τζεμπούρ να ισοφαρίζει το γκολ του Ζέκα) και στο επεισοδιακό ντέρμπι του ΟΑΚΑ όταν μετά το γκολ του Αμπντούν το παιχνίδι οδηγήθηκε σε διακοπή μετά απ' όσα συνέβησαν από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Στόχος του Νούνο είναι να μπορέσει να νικήσει τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην καριέρα του είτε στο Φάληρο είτε στην Αγγλία και βασικά να τον αποκλείσει. Αλλά ξέρει καλά ότι δεν θα είναι καθόλου, μα καθόλου απλό.