Ξάνθη: Τι σημαίνει η προσωρινή επιστροφή των βαθμών!

Το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ Ξάνθη και αποφάσισε την αναστολή της ανάκλησης πιστοποιητικού της ακριτικής ομάδας. Τι σημαίνει όμως η προσωρινή επιστροφή βαθμών και που μπορεί να οδηγήσει;

Ξάνθη: Τι σημαίνει η προσωρινή επιστροφή των βαθμών!

Το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ Ξάνθη και αποφάσισε την αναστολή της ανάκλησης πιστοποιητικού της ακριτικής ομάδας.

Ξάνθη: Δικαίωση - Αναστέλλεται η ανάκληση του πιστοποιητικού - Επιστρέφονται οι 5 βαθμοί

Τι σημαίνει όμως η προσωρινή επιστροφή βαθμών και που μπορεί να οδηγήσει;

Η υπόθεση της Ξάνθης και φυσικά του ΠΑΟΚ θα έχει ακόμη πολλά «επεισόδια». Σήμερα Τετάρτη είχαμε την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που επιστρέφει προσωρινά τους πέντε βαθμούς στην ακριτική ομάδα αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η ουσία είναι πως με βούλα του εφετείου η συμμετοχή της Ξάνθης στο πρωτάθλημα δεν ήταν νόμιμη χωρίς το πιστοποιητικό!

Οι διοικητικοί δικαστές θεωρούν ότι η μη ύπαρξη πιστοποιητικού οδηγεί σε υποβιβασμό της Ξάνθης και για αυτό τον λόγο ζητούν να ανασταλεί διοικητικά αυτό το σκέλος της απόφασης μέχρι να δικαστεί η αίτηση ακύρωσης.

Το διοικητικό εφετείο αναφέρει πως συνεχίζεται κανονικά η πειθαρχική διαδικασία από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η αναστολή της ανάκλησης του πιστοποιητικού γίνεται ρητά χωρίς να επηρεάζεται το μέρος της απόφασης της ΕΕΑ. Η Ξάνθη μάλιστα οφείλει να πληρώσει τα πρόστιμα 400.000 ευρώ που της επέβαλε η ΕΕΑ.

Έτσι αύριο Πέμπτη θα εκδικαστεί κανονικά η υπόθεση από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.