Πρώτα η υγεία, σε Ελλάδα και Αγγλία...

Ολυμπιακός και Γουλβς ενδέχεται να παίξουν χωρίς κόσμο σε ματς ιστορικής σημασίας. Προέχει η υγεία, αλλά σε αγωνιστικό επίπεδο προκαλείται ανισορροπία. 

Πρώτα η υγεία, σε Ελλάδα και Αγγλία...

Πάνω απ' όλα είναι η υγεία των ανθρώπων. Και να μην υπάρξει το παραμικρό ρίσκο έξαρσης του ιού που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει επιφέρει τεράστια αναστάτωση και κινητοποιήσεις προφύλαξης. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση να διεξαχθούν οι αγώνες των επόμενων εβδομάδων χωρίς την παρουσία θεατών, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.

Την ερχόμενη Πέμπτη (12/3-22.00) Ολυμπιακός και Γουλβς αναμετρώνται στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας για αμφότερους τους συλλόγους που σε συνδυασμό με τη ρεβάνς της 19ης Μαρτίου στην Αγγλία, θα διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στην προημιτελική φάση του Europa League. Και θα κάνουν όνειρα για ακόμη πιο μακριά.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων επιθυμούν διακαώς να παρακολουθήσουν από κοντά τις δύο αναμετρήσεις και να σταθούν στο πλευρό των ομάδων τους. Για το πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός έχει διαθέσει όλα τα εισιτήρια και η αγγλική ομάδα έχει ζητήσει και διαθέτει όλα όσα δικαιούται. Με τον κόσμο να έχει ήδη πληρώσει για να είναι στο γήπεδο. Το ίδιο έχει συμβεί και για το ματς της Αγγλίας, με το κοινό της Γουλβς να είναι έτοιμο για sold out και τους φίλους του Ολυμπιακού να παίρνουν τα εισιτήρια που δικαιούνται. Άγγλοι και Έλληνες έχουν προχωρήσει σε διαδικασίες για το ταξίδι και τη διαμονή.

Όλα είναι κοινά σε αυτή την ιστορία. Η λαχτάρα για την πρόκριση, οι ετοιμασίες, η προσμονή, τα έξοδα, οι κρατήσεις εισιτηρίων για το ματς, για το αεροπλάνο για το ξενοδοχείο.

Προκύπτει αυτό το σοβαρό πρόβλημα με την επιδημία που πλήττει πολλές χώρες και έχει κρούσματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία. Η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα ασφαλείας και απαγορεύει την παρουσία θεατών στους αθλητικούς χώρους για τους προγραμματισμένους αγώνες. Ανάμεσά τους και αυτός του Ολυμπιακού με την Γουλβς, εφόσον καταλήξουν εκεί οι επαφές της Δευτέρας (9/3) ανάμεσα στην ελληνική Πολιτεία και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Με γνώμονα πρώτα απ' όλα την υγεία του κόσμου.

Η αγγλική κυβέρνηση δεν έχει λάβει επί του παρόντος τέτοια απόφαση, αλλά στην περίπτωση που δεν λάβει τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθεί αγωνιστική ανισορροπία στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Εάν, δηλαδή, γίνει χωρίς κόσμο το πρώτο ματς και με κόσμο το δεύτερο. Κι είναι κάτι που επίσης πρέπει να τεθεί στις συζητήσεις και στις επαφές με τη διεθνή ομοσπονδία και την αρμόδια επιτροπή της.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι η υγεία των ανθρώπων. Εάν μιλάμε, όμως, για τη λεπτομέρεια των αγώνων Ολυμπιακού-Γουλβς, το δίκαιο είναι να διεξαχθούν υπό τις ίδιες συνθήκες για τις δύο ομάδες οι αναμετρήσεις τους για τον στόχο των προημιτελικών.