Σεβασμός (από όλους) στον Βαλμπουενά

Αντίπαλοι αλλά και.. συμπαίκτες θα πρέπει να σέβονται περισσότερο τον Ματιέ Βαλμπουενά και όσα προσφέρει στον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Σεβασμός (από όλους) στον Βαλμπουενά

Ο Ματιέ Βαλμπουενά απέδειξε για μία ακόμη φορά στον ημιτελικό της Τούμπας ότι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που συμμετέχει στα ελληνικά γήπεδα. Δεν είναι μόνο η ποιότητά του και η καριέρα που «κουβαλάει». Είναι και το απίστευτο πάθος του σε κάθε αγώνα. Είτε είναι τέτοιας έντασης όπως αυτό εναντίον του ΠΑΟΚ, είτε το πιο «ασήμαντο».

Ο Γάλλος σούπερ σταρ έκανε ακόμη ένα ματς τεράστιας κλάσης στην Θεσσαλονίκη. Είχε εξαιρετικές συνεργασίες με τον Τσιμίκα, ήταν «μέσα» στα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του που θα μπορούσαν με βάση τη λογική όχι απλώς να φέρουν από τώρα την πρόκριση στον Ολυμπιακό, αλλά και να επιβαρύνουν ένα ήδη πολύ βαρύ κλίμα στον αντίπαλο ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος με τα πλέι οφ.

Κριτική παικτών: Σούπερ Καμαρά στο α’ μέρος, υπόκλιση σε Βαλμπουενά

Το πάθος και τη μεγάλη λαχτάρα του Ματιέ για το παιχνίδι και για τη νίκη, δεν το σεβάστηκαν ούτε οι αντίπαλοί του (με μαρκαρίσματα που ξέφευγαν πολλές φορές από τα όρια) ούτε και οι συμπαίκτες του που δεν μπορούσαν να τον ακολουθήσουν σε πολλές περιπτώσεις σε απόδοση και σε διάθεση.

Κι είναι κρίμα. Όχι για τον Βαλμπουενά που δεν έχει κάτι παραπάνω να δείξει (τα δείχνει όλα) ή φυσικά να αποδείξει σε κανέναν. Είναι κρίμα γιατί ο προικισμένος σε ποιότητα αυτός ποδοσφαιριστής μοιάζει πολλές φορές να γλιτώνει από θαύμα κάποιον σοβαρό τραυματισμό στα γήπεδα μιας χώρας τα οποία κοσμεί με την παρουσία του. Χάρη μάς κάνει που παίζει εδώ, δεν τού κάνουμε.

Όσο για τον ίδιο τον Ολυμπιακό και τους συμπαίκτες του. Δεν μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να βλέπουν τον Βαλμπουενά να κάνει το παν για τη νίκη, να «σκίζεται στο γήπεδο, να «τρώει ξύλο» και να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά του και να μην κάνουν και εκείνοι ακριβώς το ίδιο κι ακόμη περισσότερο. Στο ματς της Τούμπας υπήρχαν πολλοί που δεν το έκαναν. Μπορεί να ήταν σωματικά κουρασμένοι, μπορεί να είχαν πνευματική κόπωση από τα σερί παιχνίδια, μπορεί να πίστεψαν ότι θα προκριθούν από το πρώτο ματς χωρίς να χρειαστεί υπερπροσπάθεια, μπορεί ίσως να άρχισαν από νωρίς να σκέφτονται το ματς με την Γουλβς που έχει μεγαλύτερη λάμψη από έναν ημιτελικό Κυπέλλου.

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν φέρεται έτσι. Κι οι παίκτες του δεν έχουν δώσει τέτοια δείγματα. Αλλά στον συγκεκριμένο αγώνα και σε αυτή την άδοξη ήττα από τον ΠΑΟΚ, υπήρξαν περιπτώσεις έλλειψης σεβασμού στην προσπάθεια του Βαλμπουενά. Ασυγχώρητοι οι αντίπαλοι που ούτε στον ύπνο τους κάποιοι δεν περίμεναν ότι θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να παίξουν εναντίον του. Αλλά και ασυγχώρητοι όσοι συμπαίκτες του τον βλέπουν να τα δίνει όλα και δεν «κόβουν τον κ...» τους να δώσουν ακόμη περισσότερα από εκείνον.