Ολυμπιακός: Ο «κίνδυνος» του +7, αλλά...

Ο Πέδρο Μαρτίνς καλά κάνει και λέει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, αλλά πώς μπορεί να γίνει αυτό με τέτοιον Ολυμπιακό και τέτοιον ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Ο «κίνδυνος» του +7, αλλά...

Όσο έχουν να παιχτούν ακόμη 30 βαθμοί έως το τέλος του πρωταθλήματος και της διαδικασίας των πλέι οφ, μοιάζουν... λίγοι οι 7 πόντοι της διαφοράς του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ στον πίνακα με τον οποίο έκλεισε η κανονική περίοδος της Superleague. Συνεπώς έχει κάθε δίκιο και έτσι πρέπει να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς, δηλώνοντας ότι τίποτε ακόμη δεν έχει κριθεί και ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να επιστρέψει και τυπικά στο θρόνο του ελληνικού πρωταθλήματος, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα σε τυπική βάση. Σε ρεαλιστική, είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι μόνον η απόσταση, αλλά και η γενικότερη εικόνα που βγάζουν προς τα έξω οι δύο διεκδικητές του τίτλου. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που προχωρά με ρεκόρ επίθεσης και άμυνας στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει παίκτες πολύ ψηλά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, αλλά και είναι καλύτερη ομάδα όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή, έστω, όπως ακριβώς το είπε ο Αμπέλ Φερέιρα. Αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι η διαφορά στην αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων είναι πρόσκαιρη ή συγκυριακή ή εποχική. Ούτε ο ίδιος ο Αμπέλ, πιστεύω.

Ο Ολυμπιακός έχει μια ομάδα με απόλυτη συνοχή ακόμη και σε περιόδους σημαντικών απουσιών ή μεγάλης κόπωσης. Ο Μαρτίνς αξιοποιεί το ρόστερ του με όσο καλύτερο τρόπο μπορεί έχοντας τρεις διαφορετικές διοργανώσεις να αντιμετωπίσει. Η μία εξ΄αυτών περιλαμβάνει, μάλιστα, αγώνες εναντίον σπουδαίων ομάδων από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Όπως είναι η Άρσεναλ που κατάφερε υπερβατικά να αποκλείσει ο Ολυμπιακός, όπως είναι η Γουλβς κόντρα στην οποία θα επιχειρήσει το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να δείξει πράγματα στο γήπεδο, έχει μπλοκάρει και αγχωθεί, έχει πνιγεί από τον ίδιο τον εαυτό του.

Για τον Ολυμπιακό αυτό το +7 αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου. Για πολλούς το έχει πάρει ήδη. Δεν είναι έτσι, αλλά με την εικόνα των ομάδων μπαίνοντας στα πλέι οφ πιο πιθανό είναι να αυξηθεί παρά να μειωθεί η διαφορά. Πόσο μάλλον να καλυφθεί. Για τον Ολυμπιακό ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να πιστέψει ότι όλα έχουν τελειώσει. Αυτό θα μπορούσε να τού δημιουργήσει πρόβλημα. Αλλά με τη νοοτροπία που φαίνεται πως υπάρχει στην ομάδα του Πειραιά, δεν μοιάζει ορατός ένας τέτοιος κίνδυνος χαλάρωσης και υποτίμησης της κατάστασης. Ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει αυτόν τον τίτλο μόνον αν τον χαρίσει. Αν τον αφήσει να ξεγλιστρήσει από την αγκαλιά του. Σάς φαίνεται κανείς από διοίκηση, προπονητή και παίκτες να έχουν τέτοια διάθεση; Εμένα όχι...