Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Γιατί αποκλείστηκε ο Φορτούνης

Προκάλεσε ένα… μούδιασμα αρχικά το άκουσμα της είδησης ότι ο Κώστας Φορτούνης αποκλείστηκε από την αποστολή του Ολυμπιακού, ενόψει του αγώνα με την Άρσεναλ στην Αγγλία.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Γιατί αποκλείστηκε ο Φορτούνης

Μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν πληροφορίες αμέσως μετά το παιχνίδι της Τούμπας ότι ο αρχηγός μπορεί να ξεκινούσε κιόλας στο «Εμιρέιτς».

Τι ακριβώς συνέβη και ο «Φόρτου» έμεινε στην Αθήνα;

Παραπονέθηκε για ήπιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο. Ενοχλήσεις που -για να είμαστε ειλικρινείς- δεν ήταν τόσο σοβαρές για να πει κάποιος ότι θα μπορούσαν να του στερήσουν την παρουσία στο Λονδίνο, έστω και ως μία έξτρα λύση από τον πάγκο. Άλλωστε, στο παρελθόν έχει παίξει με τον αστράγαλό του να είναι «τούμπανο» και τα έχει πάει περίφημα.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Χωρίς Φορτούνη στο Λονδίνο!

Η απόφαση ήταν καθαρά του Μαρτίνς. Ιατρικώς δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάτσει στον πάγκο. Ο Μαρτίνς είναι εκείνος που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις του για την ενδεκάδα και τις αποστολές, καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση των παικτών του, ζώντας τους καθημερινά στον Ρέντη.

Έκρινε λοιπόν ότι δεν είχε κανένα νόημα να τον πάρει στην Αγγλία, από τη στιγμή που τα είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο μυαλό του και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Φορτούνης δεν χώραγε στα πλάνα του για ένα παιχνίδι που θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές του να υπερβάλουν εαυτούς.

Και για να υπερβάλουν εαυτούς, θα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι σωματικά και πνευματικά. Ο Ολυμπιακός πάει σε έναν «τελικό» και ο Μαρτίνς ήθελε τους πιο ετοιμοπόλεμους.

Ο Φορτούνης θα είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή του για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναιτωλικό και φυσικά για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε επτά βράδια.