Υπεγράφη το ποδοσφαιρικό μνημόνιο ανάμεσα σε UEFA/FIFA και Κυβέρνηση

Με συνοπτικές διαδικασίες υπεγράφη το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τις UEFA - FIFA.

Υπεγράφη το ποδοσφαιρικό μνημόνιο ανάμεσα σε UEFA/FIFA και Κυβέρνηση

«Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματα», είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. «Το ποδόσφαιρο λύνει μόνο του τα προβλήματα του, αλλά είμαστε κι εμείς εδώ να βοηθήσουμε με τη δική σας συνεισφορά», απάντησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στο περιθώριο της συνάντησης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκησε μόλις 35 λεπτά!

Η βασική κουβέντα είχε να κάνει με την διαφθορά, τη διαιτησία και τη βία, ενώ έγινε αναφορά και στο VAR, αλλά και τις βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε θέματα τεχνολογίας.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην εκλογή νέου προέδρου στην ΕΠΟ, αλλά και στο ενδεχόμενο για επαγγελματική διαιτησία!

Στη συνάντηση που είχαν πριν την υπογραφή του μνημονίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως: «Είναι χαρά μου να σας υποδέχομαι. Όπως γνωρίζετε, έχουμε λάβει μια πολιτική απόφαση να "καθαρίσουμε" το ελληνικό ποδόσφαιρο μια και καλή και προσβλέπουμε πάρα πολύ στη συμβολή σας για να προσχωρήσουμε σε αυτό το δρόμο.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι θα υπογράψουμε δυο έγγραφα που δείχνουν τη δέσμευσή μας να κάνουμε σημαντική πρόοδο για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και το ενδιαφέρον σας να μας βοηθήσετε με την παροχή τεχνικής βοήθειας.

Σκοπεύουμε χωρίς αμφιβολία να πετύχουμε εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από αυτό.

Είναι ένα άθλημα που το αγαπούν πάρα πολύ οι Έλληνες και ειλικρινά αυτό που έχουμε δει ως τώρα πραγματικά αδικεί το ποδοσφαιρικό προϊόν που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε. Επομένως και πάλι καλώς ήρθατε και ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας».

Από την πλευρά του ο Αλεξάντερ Τσέφεριν απάντησε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαστε κι εμείς πολύ ευτυχείς που η κυβέρνηση λαμβάνει μέρος στην κοινή μας προσπάθεια.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα λύσει τα προβλήματά του, αλλά χωρίς βοήθεια…

Είμαι χαρούμενος ότι αυτή η συμφωνία που θα υπογράψουμε αναφέρει σαφώς ότι το νόημα της δεν είναι η κυβερνητική ανάμειξη στο άθλημα, αλλά ότι έχετε τη βούληση να λύσετε αυτό το πρόβλημα και ελπίζω ότι η Ελλάδα θα γίνει ξανά μια από τις κορυφαίες χώρες, όπως το 2004 όταν κερδίσατε το Euro».

Με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι: «Όπως γνωρίζετε, το 2004 ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς και δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε πλήρως αυτή τη σημαντική στιγμή.

Επίσης, έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου να επουλώσει το ίδιο τις πληγές του με την κατάλληλη υποστήριξη και την κατάλληλη καθοδήγηση.

Όσον αφορά τα όρια της κυβερνητικής παρέμβασης, ναι, στέλνουμε ένα πολύ ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, και αυτό σηματοδοτεί εκτός των άλλων και η παρουσία σας εδώ, ότι αυτό το μήνυμα θα φτάσει σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Πρέπει να επισημάνω ότι από την στιγμή που το καταστήσαμε σαφές ότι θέλουμε το ποδόσφαιρο να επουλώσει τις πληγές του, τον τελευταίο μήνα θα έλεγα ότι έχουμε καταγράψει πρόοδο καθώς υπάρχει βελτίωση στις συμπεριφορές που βλέπουμε από όλες τις πλευρές.

Επομένως για αυτό το λόγο πιστεύω ότι το ευρύτερο μήνυμα που στέλνουμε είναι σημαντικό. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας εδώ».