Το πρωτάθλημα είναι του Ολυμπιακού, διότι...

Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα, αυτός ο τίτλος δεν μπορεί να χαθεί. Κι οι λόγοι είναι 100% αγωνιστικοί. 

Το πρωτάθλημα είναι του Ολυμπιακού, διότι...

Το πιο μάγκικο πρωτάθλημα - ή έστω ένα από τα πλέον παλικαρίσια - της ιστορίας του θα είναι για τον Ολυμπιακό το 45ο. Αυτό που θα πάρει φέτος. Και η πιο καθοριστική και κομβική νίκη σε αυτόν τον τίτλο θα είναι αυτή της Τούμπας.

Πολλές εκτιμήσεις έχουν γίνει σχετικά με το αν ο τίτλος του πρωταθλητή έχει κριθεί ή όχι. Άλλες στοχεύουν στο να «κοιμίσουν» τους πρωτοπόρους, άλλες έχουν σκοπό να τους κρατήσουν σε «επαγρύπνηση». Κάποιες προφανώς έχουν να κάνουν με προσεγγίσεις άλλου τύπου, όχι αγωνιστικές.

Εδώ θα μιλήσουμε μόνο για ποδόσφαιρο. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι αυτό που δικαιωματικά φέρνει τους Πειραιώτες στην κορυφή με προβάδισμα 5 βαθμών λίγο πριν από την έναρξη των πλέι οφ. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα και δεν έχει κανένα λόγο να υποτιμήσει οτιδήποτε στη συνέχεια. Αυτός ο τίτλος ήταν εξ΄αρχής ο πρώτος στόχος μιας ομάδας που τον άξιζε από πέρυσι με το ποδόσφαιρο που απέδιδε. Και δεν μπορεί να χαθεί τώρα σε καμία περίπτωση. Δεν χρειάζονται αυτά τα κοινότοπα περί προσοχής, αυτά τα γνωστά «τίποτα δεν έχει κριθεί με δέκα αγωνιστικές και με διαιτησίες που μπορεί να μην είναι σαν του Γερμανού στην Τούμπα, με τιμωρίες που μπορεί να προκύψουν ή με όλα όσα έχουν δει τα μάτια μας στα εξυγιαντικά έτη». Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα διότι:

Ξέρει ο ίδιος πάρα πολύ καλά πώς να προφυλάξει τα κεκτημένα και να αποφύγει τις κακοτοπιές.

Έχει ομαδικά και ατομικά κίνητρα να διεκδικήσει στα πλέι οφ πέραν της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Θέλει να πάρει τον τίτλο με την όσο μεγαλύτερη δυνατή διαφορά επιβεβαίωσης.

Είναι η ομάδα που έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στα ντέρμπι και ο ΠΑΟΚ τα χειρότερα. Μπορεί ξαφνικά να αλλάξει αυτό;

Έχει τους καλύτερους παίκτες σε όλες τις γραμμές και τον καλύτερο προπονητή στον πάγκο.

Θα είναι συνεχώς σε ρυθμό γιατί έχει σκοπό να κατακτήσει και το Κύπελλο, οπότε δεν θα χαλαρώσει ούτε μέρα και θα έχει όλο το ρόστερ σε εγρήγορση.

Είναι η ομάδα με τα μεγαλύτερη σπίθα για τον τίτλο και δεν πρόκειται να ρισκάρει το παραμικρό που μπορεί να την κάνει να χάσει αυτό με το οποίο είναι πια αγκαλιά.

Γι΄αυτούς τους λόγους ο Ολυμπιακός έχει ήδη πάρει τον τίτλο μετά την πρόσφατη νίκη επί του μοναδικού ανταγωνιστή του μέσα στο σπίτι του. Ό,τι άλλο διαβάζετε και ακούτε είναι για κατανάλωση. Το ίδιο το ποδόσφαιρο δικαιώνει το κλαμπ. Τον προπονητή που έφτιαξε μια ομάδα με μοντέρνα φιλοσοφία νίκης. Τους παίκτες που δείχνουν ανωτερότητα σε ταλέντο, δυνάμεις και μυαλό. Τη διοίκηση που έκανε εύστοχες επιλογές για να ενισχύσει μια ήδη πολύ καλή ομάδα το περασμένο καλοκαίρι (Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί οι σημαντικότερες). Τον κόσμο που γεμίζει το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι και στηρίζει την προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή.

Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, μην παραμυθιάζεστε. Και τέλειωσε διότι η μία ομάδα είναι πολύ καλύτερη από τις άλλες. Όπως συμβαίνει με συνέπεια τις τελευταίες δεκαετίες, με εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Όσο για τη φετινή σεζόν, η διαφορά έπρεπε να είναι ήδη μεγαλύτερη από τους 5 βαθμούς. Αλλά κι αυτή που είναι δεν καλύπτεται. Και μην ανησυχείτε, οι φίλοι του Ολυμπιακού. Δεν θα παρασυρθεί κανείς στον Πειραιά επειδή είναι ήδη πρωταθλητές. Ξέρουν καλά οι ίδιοι τί πρέπει να κάνουν μέχρι το τέλος και πώς θα αντιμετωπίσουν όποια εμπόδια συναντήσουν.