Γιατί δεν έρχεται στην Αθήνα ο Ινφαντίνο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο δεν θα παραστεί στην συνάντηση Ελληνικής κυβέρνησης-FIFA-UEFA στις 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Γιατί δεν έρχεται στην Αθήνα ο Ινφαντίνο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Με την πρόσκληση στο χέρι φαίνεται πως έμεινε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς όπως προέκυψε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο δεν θα έρθει στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται οι πρόεδροι FIFA και UEFA είχαν προσκληθεί εκ του βήματος της Βουλής από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η κυβερνητική τροπολογία για το την τιμωρία ΠΑΟΚ - Ξάνθης.

Στις 25 Φεβρουαρίου λοιπόν, για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ FIFA - UEFA και ελληνικής κυβέρνησης θα έρθει στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος (ένας εκ των επτά) της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ, ενώ θα παρευρεθεί κανονικά ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ελβετία, Γεραπετρίτης και εσωτερικά ζητήματα

Την περασμένη Δευτέρα, όταν ολοκληρώθηκε το ραντεβού του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη με τον Κλαρκ στην Ζυρίχη, η παγκόσμια ομοσπονδία με επίσημο δελτίο Τύπου ανέφερε ότι «με την παρότρυνση των ελληνικών αρχών ο Κλαρκ επιβεβαίωσε ότι η FIFA θα εργαστεί με την UEFA και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να λύσει τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο πρόεδρος της FIFA βρίσκεται σε περιοδεία στο εξωτερικό και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε τη διάθεση να εμπλακεί στα ελληνικά πράγματα, καθώς ο ίδιος βλέπει ότι «είναι εσωτερικά ζητήματα» τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Πηγή:topontiki.gr