Ο Ολυμπιακός και άλλες έξι - Οι ομάδες της Ευρώπης που αγνοούν την ήττα

Στις επτά αήττητες ομάδες όλων των πρωταθλημάτων της Ευρώπης βρίσκεται ο Ολυμπιακός, όπως και σε αυτές με την καλύτερη άμυνα.

Ο Ολυμπιακός και άλλες έξι - Οι ομάδες της Ευρώπης που αγνοούν την ήττα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ανάμεσα στις επτά αήττητες ομάδες της Ευρώπης, ενώ έχει και την πέμπτη καλύτερη άμυνα ανάμεσα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Από την σχετική λίστα με τις αήττητες... βγήκαν αυτή την τελευταία αγωνιστική, η Σάλτσμπουργκ (ηττήθηκε 2-3 από την Λίντσερ) και η Σλάβια Πράγας (έχασε 1-0 από την Μποέμιανς), που απώλεσαν το αήττητο με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων σε Αυστρία και Τσεχία το Σαββατοκύριακο, μετά από χειμερινή διακοπή σχεδόν δύο μηνών.

Πριν, είχαν... αποχωρήσει, επίσης, η Φλοριάνα (Μάλτα) και η Σεντ Ζοζέφ (Γιβραλτάρ).

Η μόνη ομάδα ανάμεσα στα 10 πρώτα πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA, που παραμένει αήττητη, είναι η Λίβερπουλ, η οποία σε 26 αγώνες στην αγγλική Premier League έχει να παρουσιάσει 25 νίκες και 1 ισοπαλία.

Ο Ολυμπιακός (18 νίκες και 6 ισοπαλίες) εξακολουθεί μόνος αήττητος την διαδρομή στην Super League. Συνολικά έχει συμπληρώσει 34 αγώνες χωρίς ήττα (28-6-0).

Είναι αξιοσημείωτο, ότι τελευταία φορά που έχασε στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ήταν στις 10 Φεβρουαρίου του 2019 από τον ΠΑΟΚ (3-1) στην Τούμπα για την 20η αγωνιστική.

Εκεί που θα βρεθεί ξανά την Κυριακή, στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League, προσπαθώντας να υπερασπιστεί όχι μονάχα το αήττητο σερί του αλλά και την πρώτη θέση στην βαθμολογία.

Αήττητες, είναι η Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) με 16 νίκες και 2 ισοπαλίες, αλλά το πρωτάθλημά της σταμάτησε (15/12) και αρχίζει ξανά στις 22/2, η Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) με 15 νίκες και 6 ισοπαλίες και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) με 17 νίκες και 7 ισοπαλίες. Επίσης αήττητες είναι η Γιουρόπα (14-1-0), στο πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ, όπου αγωνίζονται 12 ομάδες και η Τρε Πένε (10-3-0) σε εκείνο του Σαν Μαρίνο (αγωνίζονται 15 ομάδες).

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται επίσης ανάμεσα σε εκείνες τις ομάδες ολόκληρης της Ευρώπης, που έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας την 5η καλύτερη οπισθοφυλακή από όλα τα πρωταθλήματα.

Ο πρωτοπόρος της ελληνικής Super League, μετά από 24 αγώνες πρωταθλήματος έχει «μαζέψει» εννέα φορές τη μπάλα από την εστία του, έξι από αυτές μπροστά στους φίλους του και τις υπόλοιπες τρεις εκτός έδρας.

Την καλύτερη αμυντική λειτουργία στην «γηραιά ήπειρο», ανάμεσα σε ομάδες που έχουν παίξει τουλάχιστον 15 αγώνες, έχει η Σλάβια Πράγας από την Τσεχία (5 γκολ σε 21 ματς) και ακολουθούν η Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ (7 σε 24 ματς) και η Καραμπάκ από το Αζερμπαϊτζάν (7 σε 17 αναμετρήσεις). Πίσω τους, βρίσκεται η Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) με 8 γκολ σε 21 ματς, ενώ τρεις ομάδες, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός έχουν δεχθεί από 9 γκολ: Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία/ 9 σε 19 ματς) και Γιουρόπα (Γιβραλτάρ/ 9 σε 15 αγώνες), οι άλλες.

Η Μπενφίκα έχει 12 γκολ παθητικό σε 21 συναντήσεις του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί, ότι η Φιορίτα από το Σαν Μαρίνο, έχει 10 γκολ αλλά σε μόλις 14 ματς, η Σεντ Ζοζέφ (Γιβραλτάρ) επίσης 12 γκολ σε 15 αγώνες, ενώ η Φολγκρόνε (Σαν Μαρίνο) έχει δεχθεί εννέα σε 14 αναμετρήσεις.

Από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, την καλύτερη άμυνα παρουσιάζει η Ρεάλ Μαδρίτης, με παθητικό 16 γκολ σε 24 αγώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ